PFI-RACING HistorikVåra tjänster

Namnet PFI Racing har Patrik använt sedan han tävlade i motocross i USA, och den efterföljande tiden när han importerade motorcykeldelar. Förkortningen PFI står för Pat Forest International.

 

När det var dags för debut i Carrera Cup Scandinavia 2008 så var det naturligt att använda PFI Racing som teamnamn.  En 2007 års 997 GT3 Cup köptes in och de första tävlingarna hyrde Patrik in sig hos Bilteknik där Micke Korhonen var mekaniker.

 

Till säsongen 2009 införskaffades en egen racetrailer till teamet, och Micke värvades som mekaniker. En hemsida skapades av Björn Berglund.

Patriks företag Berglunds Åkeri var fortfarande huvudsponsor men kontakter med flera företag knöts under säsongen, bland andra Optidevoch Motorola.
2010 köpte Patrik Tony Rickardssons 09:a som blev tvåa 2009. Teamet inhyste Johan Lövqvist bil i PFI Racings depåplats i Carrera Cup. Samma år började Henrik Skoog köra i Renault Junior Cup och 07:an användes i GT3 Challenge och GT Endurance av flera gästförare.
2011 skaffades en 2011 års Cup-bil som Patrik körde i Carrera Cup och de gamla användes flitigt på SSK tävlingarna. DHL gick in som huvudsponsor till teamet och alla bilarna är därför "DHL-gula".
2012 utökades teamet med Peter Granstrand som tävlade för PFI-racing.
Vi inledde ett samarbetet med Ferrita Racing och tar hand om Micael Ljungströms bil på och mellan tävlingarna.
PFI-racing knyter till sig en ung lovande cart-kille, Vincent Lassesson.
Henric Skoog vinner Renault Junior Cup 2012! Patrik blir tvåa i GT Cup och vinner deltävlingen i Tierp!
2013 Patrik kör Carrera Cup Scandinavia med en femteplats som totalresultat. Henric gör ett fantastiskt debutår i Clio Cup/JTCC med flera pallplatser och en total femteplats. Henric tävlingsdebuterar i Porsche när de vinner en deltävling i Swedish GT på Anderstorp.
Johan Löfqvist kör Carrera Cup för PFI och blir nia totalt.
Patrik och Peter kör tre VLN-lopp med två tredjeplatser i klassen och 22:a som bäst av alla bilar.

 

Kontakta PFI racing för affärsförslag inom racingområdet. 

 

* Uthyrning av racetrailer. Trailer för två och tre bilar finns, båda med gott om sovutrymmen och enklare pentry.

 

*  Racesupport. Har du bil och vill ha tältplats och support vid tävlingar och någon som tar hand om bilen mellan tävlingarna kan vi bli er partner.

 

* Vill du hyra in dig på en bil och köra hel eller del av säsong i Carrera Cup, Clio Cup, VLN eller annan tävling. 

 

* Vill ditt företag synas hos oss och er personal eller era kunder uppleva en racehelg nära ett raceteam. Vi har lång erfarenhet av diverse arrangemang och events. 

 

* Service på prestandabilar. Vi har stor erfarenhet av BMW och Porsche. Årlig service inkl motorolja och filter, allmänkontroll bromsar, chassi, vätskor, och lufttryck.

Prisexempel Porsche 996-997: 2615:-

BMW 6-cyl 2144:-

Bromsvätskebyte vartannat år +580:-

Alla priser inkl. moms

Och självklart stämpel i boken.

 

Kontakta Pontus om service:

pontus@pfi-racing.se

 

Övriga frågor, kontakta Patrik på 0708-35 37 24 eller patrik@pfi-racing.se