Far och son Skoog till start i Dubai 24-timmars

I helgen kommer Patrik och Henric Skoog, tillsammans med förarkollegorna Gustav Bergström och Emil Persson, till start i 24-timmarsloppet i Dubai.

 

Kvartetten kommer att köra en Porsche 911 GT3 Cup (992) för det tyska teamet HRT Performance, och ställer upp i den Porsche-specifika klassen 992-AM där totalt 11 likadana bilar återfinns. Loppet i Förenade Arabemiraten utgör en återkomst till tävlingsbanorna för Henric Skoog, som tog ett uppehåll från motorsporten under ett studieintensivt 2021 men som nu alltså är tillbaka bakom ratten.

- Jag ser fram emot det här loppet, och att få göra det tillsammans med pappa och några av våra vänner, säger Henric Skoog. Det var ett tag sedan jag tävlade, och det ska bli kul att få känna den där adrenalinruschen igen. Vi har en stark föraruppställning på pappret och bör kunna vara med och slåss om det, vilket förstås är extra motiverande!

 

För Patrik Skoog markerar Dubai startskottet på en säsong då han återigen har för avsikt att köra GT4 Scandinavia, som drar igång i mitten av maj i Anderstorp. Patrik fortsätter där sitt partnerskap med förarkollegan Gustav Bard, som ursprungligen även skulle ha deltagit i Dubai men som dessvärre testat positivt för COVID-19. Bard ersätts i helgen av Emil Persson – fjolårets rookiesensation i Porsche Carrera Cup Scandinavia med en fjärdeplats totalt – som ansluter med kort varsel. - Vi är förstås ledsna att Gustav drabbats av covid, men det är skönt att konstatera att han mår under omständigheterna bra, säger Patrik Skoog. Vi är tacksamma för att Emil kunde inställa sig så snabbt och hoppa på flyget ner hit med så kort varsel.

 

Dubai är en riktig höjdpunkt som både jag och Henric har kört förut, och i år har vi dessutom riktigt goda chanser att slåss i toppen av vår klass. Teamets fjärde förare, unge Gustav Bergström, gör liksom Persson sin 24-timmarsdebut i helgen. Bergström – son till den legendariske KMS-ingenjören Ronnie Bergström – racingdebuterade i fjol i Porsche Sprint Challenge Scandinavia där han slutade åtta mot betydligt mer rutinerat motstånd.

Träningarna inför Dubai 24-timmars inleddes redan under måndagen, och fortsätter med inofficiella privata tester under tisdagen och onsdagen.

På torsdag genomförs den officiella fria träningen och kvalet, innan racet drar igång med start kl. 12.00 svensk tid på fredag.

Målgång sker alltså 24 timmar senare. Både kval och race går att följa LIVE på https://www.24hseries.com.

Svenskekipaget med far och son Skoog, Persson och Bergström har startnummer 929.

 

Tidsschema – Dubai 24-timmars (svensk tid):

Torsdag 13 januari

Officiell träning:09.15-10.45

Kval: 12.35-13.30

 

Fredag 14 januari

Warm-up: 07.30-08.00

Race – start: 12.00

 

Lördag 15 januari

Race – målgång: 12.00


« Back