Arkiv
2017-10-05
VLN 8

På lördag den 7 oktober kör Patrik och Henric Skoog samt Gustav Bard VLN igen på Nürburgring. Det är det näst sista loppet för säsongen i serien men det sista som vi deltar i. Loppet startar kl 12:00 och kan ses live på vln.de.

Skoog/Bard har startnummer 120 i klassen CUP2.


2017-08-28
Topp åtta för Henric Skoog i Supercup-inhopp med mersmak

Henric Skoog infriade den målsättning han formulerat inför helgens gästspel i Porsche Mobil 1 Supercup genom att i kraft av en åttondeplats slå sig in i topp tio i den tyska biltillverkarens främsta racingserie.

Skoog – som till vardags tävlar i det inhemska tyska Porsche Carrera Cup-mästerskapet – tog chansen att hoppa in i den prestigefyllda Supercupen vid helgens tävlingar på den snabba och utmanande Spa-banan i östra Belgien, där den internationella Porsche-eliten tog plats på supportagendan till Formel 1.

21-årige Skoog, bosatt i Torshälla utanför Eskilstuna, visade sig direkt redo att tackla uppgiften. Lovande fart på den fria träningen följdes upp av en stark insats i ett svårbemästrat tidskval i upptorkande förhållanden, där han körde till sig tionde respektive femte startruta till helgens två race i det hela 31 bilar stora fältet.

Den varvtid som gav Skoog femte plats på gridden till söndagens avslutande heat var mindre än en halv sekund från pole position, och bara hundradelar från topp tre – anmärkningsvärt jämnt på ett varv som mäter drygt sju kilometer.
- Jag var väldigt nöjd med kvalet, och det var till och med lite över förväntan, säger Henric Skoog. Det var tuffa förhållanden där ute och man fick hela tiden försöka gissa hur mycket grepp det fanns. Jag lyckades hitta en bra rytm och fick till ett par snabba varv, men att det skulle räcka riktigt så långt trodde jag kanske inte. Det var ett lärorikt pass och en positiv inledning på helgen.

I det första racet – som kördes på lördagen – startade Skoog alltså på tionde plats, men tappade en placering på det första varvet och låg sedan 11:a under en längre period.

När en framförvarande konkurrent senare körde av i utgången av Stavelot-kurvan såg Skoog sin chans att återerövra en plats i topp tio - men dessvärre gick händelseförloppet åt andra hållet.

Skoog var på väg förbi sin långsamme rival - som hittat tillbaka upp på banan - runt yttern i den efterföljande Paul Frère-högern, men kom inte tillbaka in i idealspåret i tid och tappade istället fäste i gummiresterna utanför racelinjen. Ett resulterande kast gav två bakomvarande konkurrenter läge att smita förbi, och Skoog tog till slut målflagg på placering 13.

Söndagens avslutande Race 2 utvecklades sedan till en händelserik historia, fylld av krascher, omkörningar och dramatik. Från sin femteplats på gridden tappade Skoog initialt ett par placeringar på den långa Kemmel-rakan – ett resultat av en dålig passage genom beryktade Eau Rouge – men kunde sedan kontrollerat köra i mål som åtta.
- Mitt mål inför den här helgen var topp tio, och det känns förstås väldigt bra att ha uppnått det, fortsätter Skoog. Samtidigt är jag en tävlingsmänniska som alltid vill ha mer. Jag hamnade lite dumt till i Race 1 och kunde kanske ha hanterat den situationen lite annorlunda, och i Race 2 var jag lite för försiktig genom Eau Rouge på det första varvet och tappade två bilar på grund av det. Med lite mer erfarenhet hade jag nog agerat på ett annat sätt i vissa lägen, men tempot är högt i toppen och jag har lärt mig mycket.  

Sammantaget lämnar Skoog annars Belgien med en övervägande positiv känsla.
- På det stora hela är jag väldigt nöjd med det här inhoppet, avslutar Skoog. Det var ett kvitto på att jag fortsätter närma mig de bästa i den här branschen, och det var precis vad jag ville ha. Det jag framför allt tar med mig härifrån är farten. Det har inte fattats många tiondelar, vilket är extra positivt på en sådan här lång bana och i det här motståndet.

Båda helgens Supercup-race vanns av norrmannen Dennis Olsen.
Henric Skoog är närmast tillbaka bakom ratten den 8-10 september, då i sin ordinarie satsning på Porsche Carrera Cup Tyskland vid en tävling på Nürburgring.

2017-08-28
Följ Henric på Facebook

Följ Henric Skoog på Facebook: https://www.facebook.com/HenricSkoogRacing/
2017-08-20
PFI trea i 6-timmars VLN

Patrik och Henric Skoog och Gustav Bard blev trea i CUP2-klassen i helgens 6-timmars VLN. Patrik startade från startruta 29 och 4:a i klassen. Det var ett osäkert väder under racet, växlade hela tiden mellan regn och uppehåll. Gustav körde sista stinten och tog målflagg med en 3e plats i och 25 i totalen!

 

2017-08-17
6-timmars VLN i helgen

Då var det dags för PFI-racing att delta i ett VLN-lopp igen på Nürburgring och den här gången är det ett 6-timmarslopp. Patrik, Henric och Gustav skall köra. Loppet startar kl 12 på lördag och målgång blir alltså kl 18. Följ tävlingen på live-TV på www.vln.de/live

 

2017-06-29
Stadsbanepremiär för Henric Skoog vid sommarklassiker i Nürnberg

Tre deltävlingar avklarade, fyra kvar. I helgen når Porsche Carrera Cup Tyskland sin mittpunkt med en av säsongens stora begivenheter, när Henric Skoog och hans konkurrenter flyttar in i stan för det klassiska gatloppet på Norisring-banan i Nürnberg.

Tiden formligen flyger fram, och det är redan dags för årets sjunde och åttonde av totalt 14 race i Porsche Carrera Cup Tyskland. För Henric Skoog har debutsäsongen i mästerskapet så här långt bjudit på både högt och lågt - men med en personbästa sjundeplats senast på österrikiska Red Bull Ring har Huber Racing-svensken all anledning att vara optimistisk inför fortsättningen.
- Det har gått bättre och bättre, och jag känner hela tiden att jag utvecklas och sakta men säkert hittar mer och mer fart, säger Henric Skoog. Red Bull Ring var ett steg åt rätt håll, och jag var bara ett par tiondelar från pole position i kvalet. Det gör mig verkligen förhoppningsfull inför resten av säsongen, även om det är väldigt svårt att veta vad jag ska förvänta mig just den här helgen på Norisring.

Den har kallats "Tysklands Monte Carlo", den 2.3 km långa Norisring-banan vid Zeppelinfältet i Nürnbergs östra utkanter. Det är alltså här, på vanligtvis fullt trafikerade gator bara ett stenkast från den anrika Frankenstadion (numera Grundig Stadion), som helgens tävlingar avgörs - och för Skoog blir det en hel del nyheter att ta in. 21-åringen har nämligen aldrig tidigare tävlat på en stadsbana.

Det närmaste Skoog kommit en liknande upplevelse var i Göteborg under tiden i Clio Cup (där han utropades till mästare 2015 innan han vände blicken mot Porsche-horisonten), där loppen på Frihamnspiren förvisso ägde rum på en tight och teknisk bana inne i stadens centrala delar - men inte på allmänna vägar.
- Jag har aldrig kört på en riktig stadsbana förut, så det här ska bli riktigt, riktigt kul, fortsätter Skoog. Göteborg var en häftig upplevelse med mycket publik och ett race mitt i stan, men den banan var specialbyggd på ett industriområde nere i hamnen. Norisring blir något helt annat, med målade trafiklinjer och gummi från vanliga bilar som kommer att påverka greppet markant. Banan i sig verkar relativt simpel med bara två hårnålar och en chikan, så det kommer sannolikt att vara de sista, små detaljerna som gör skillnad.

Porsche Carrera Cup Tyskland ingår i helgen i supportprogrammet till DTM, vars årliga besök på Norisring betraktas som sommarens stora motorhändelse i den biltokiga nationen. Förra årets evenemang i Nürnberg drog 123 500 besökare.

De två Porsche-heaten avgörs på lördag respektive söndag.

 

TIDSSCHEMA
PORSCHE CARRERA CUP TYSKLAND
Deltävling 4 - Norisring
Fredag 30 juni

Fri träning: 14.25-15.25
Lördag 1 juli

Kval: 11.55-12.30

Race 1: 16.40-17.05
Söndag 2 juli

Race 2: 13.05-13.40
SE ALLA RACE LIVE
Alla säsongens race i Porsche Carrera Cup Tyskland streamas live online på följande länk: http://content3.eu.porsche.com/motorsport/pccd/livestream/livestream-de.htm
 

2017-05-18
Henric Skoog förväntansfull inför stor tysk motorhelg

Två veckor efter premiären på Hockenheim dundrar Porsche Carrera Cup Tyskland den här helgen vidare med säsongens andra deltävling. Skådeplats är den tekniska Lausitzring-banan ungefär tio mil söder om Berlin - där Henric Skoog den här gången hamnar mitt i en gigantisk racingfest.

"Motorsport Festival Lausitzring" - det är parollen under vilken helgens evenemang marknadsförs i tyska medier. Anledningen är att båda landets två största racingplattformar, DTM (där Porsche Carrera Cup Tyskland är en av supportklasserna) och ADAC GT Masters, denna gång samarrangerar sina respektive tävlingar inför en förväntad storpublik.    
- Det här är en av de största motorhelgerna i Tyskland, och det känns fantastiskt roligt att få vara en del av den festen, säger Henric Skoog. Inramningen blir speciell den här helgen, men väl ute på banan är det samma sak som alltid. Det är ett hundra procent som gäller.

Skoog fick med sig en niondeplats från det första av de två race som kördes senast på Hockenheim, men tvingades sedan att bryta det andra efter en sammanstötning.

Inför besöket på Lausitzring - där Skoog och hans team Huber Racing genomförde en lyckad testdag strax före premiären - är ambitionen nu att i första hand minska avståndet till mästerskapets etablerade toppnamn.  

- Jag blev nia på Hockenheim, men faktum är att vi hade fart för topp fem-sex, avslutar Skoog. Tyvärr fick jag aldrig riktigt visa det på grund av en oläglig rödflagg under kvalet, så den här helgen hoppas jag att vi slipper sådant. Vi hade ett bra test på Lausitzring för bara några veckor sedan och den erfarenheten kommer förstås att hjälpa till. Det viktigaste för mig just nu är att hela tiden utveckla min körning, så målet är att vara närmare täten än jag var på Hockenheim.

 

Helgens tävlingar inleds med 60 minuters fri träning på fredag, följt av det viktiga tidskvalet på lördag morgon - ett pass där startuppställningen till båda helgens två lopp formeras. Race 1 körs sedan senare på lördagen, medan Race 2 avgörs på söndag morgon.

 

TIDSSCHEMA PORSCHE CARRERA CUP TYSKLAND

 

Deltävling 2 - Lausitzring

 

Fredag 19 maj
Fri träning: 13.35-14.35

 

Lördag 20 maj
Kval: 09.20-09.55
Race 1: 16.20-16.45

 

Söndag 21 maj
Race 2: 09.55-10.25

 

SE ALLA RACE LIVE
Alla säsongens race i Porsche Carrera Cup Tyskland streamas live online på följande länk:

http://content3.eu.porsche.com/motorsport/pccd/livestream/livestream-de.htm
 

 

2017-05-02
Snart premiär för Henric i Carrera Cup Tyskland

Helgen den 5-7 maj är det premiärtävling för Henrics satsning i Carrera Cup Tyskland 2017. Serien börjar och slutar på Hockenheim. Däremellan ska det köras på Lausitzring, Red Bull Ring, Norisring, Nürburgring samt Sachenring.

 

Henric kör för tyska teamet RaceUnion Huber racing som står för alla resurser under racehelger förutom Henriks mekaniker Jesper Blomgren. 


Information om Carrera Cup Tyskland finns på www.racecam.de där det ska gå att följa loppen på live-TV

Race 1 går på lördag den 6:e och sändningen startar 12:10

Race 2 går på söndag den 7:e och sändningen startar 09:00

2017-05-02
Dekra är ny samarbetspartner

Vi har nöjet att meddela att Dekra Sverige är med som samarbetspartner i PFI-racings satsning för 2017. Dekra som är en internationell aktör har sitt ursprung i Tyskland vilket passar bra med teamets planer att köra i Carrera Cup Tyskland och VLN på Nürburgring.
2017-04-02
PFI har startar tävlingssäsongen 2017 under nästa helg

Patrik och Henric Skoog samt Gustav Bard delar bil på VLN 2 som körs nästa helg på Nürburgrings GP- och Nordslinga. Teamet har planerat in en trackday på belgiska Spa Francorchamps på torsdag för att bli lite varma i kläderna inför säsongspremiären. 

VLN-loppet körs på lördag den 8 april och kan följas på live-TV på www.vln.de/live Starten går kl 12 och målgång är kl 16. 

2017-04-02
Henric Skoog i full satsning på Porsche Carrera Cup Tyskland under 2017

20-årige racingföraren Henric Skoog från Eskilstuna har gått i land med sin stora målsättning i arbetet inför säsongen 2017, och tar det efterlängtade steget ut i Europa i en satsning på sportbilsmästerskapet Porsche Carrera Cup Tyskland.

 

Skoog tävlade i fjol i den svenska motsvarigheten Porsche Carrera Cup Scandinavia, där han utsågs till årets främste nykomling på en sammanlagd femteplats i poängtabellen. Nu står det alltså klart att Skoog under den kommande säsongen lämnar Sverige och istället kliver in i det mycket tuffa tyska Carrera Cup-mästerskapet, med en överenskommelse på plats som gör honom till en av förarna hos teamet Huber Racing.

- Det här är precis vad vi har jobbat för hela vintern, och det känns fantastiskt bra att allt nu äntligen har gått i lås, säger Henric Skoog. Det här är ett stort steg för mig. Det blir min första säsong utanför Sverige, och jag kommer ha massor att lära mig – det blir en stor, stor utmaning. Jag gjorde ett inhopp i tyska cupen vid finalen på Hockenheim i höstas, och det räckte för att förstå vilken nivå vi pratar om. Huber Racing har varit ett stort stöd i hela processen på vägen hit. Jag är verkligen enormt tacksam för den här möjligheten.  

 

Porsche Carrera Cup Tyskland är en så kallad enhetsserie, vilket innebär att samtliga förare tävlar med identiska bilar – Porsche 911 GT3 Cup. Motorerna utvecklar 460 hästkrafter och däcken tillhandahålls av Michelin.

Mästerskapet ingår i supportpaketet till den ledande tyska racingserien DTM (Deutsche Tourenwagen Masters), med en årspublik i miljonklassen. Bland de förare som använt Porsche Carrera Cup Tyskland som språngbräda vidare i karriären finns namn som Earl Bamber, vinnare av 24-timmarsloppet i Le Mans 2015, och DTM-stjärnan René Rast.

 

- Det blir något speciellt att köra en Porsche i deras eget mästerskap på deras egen hemmaplan,avslutar Skoog. Det kan öppna många dörrar i framtiden om det går som jag hoppas. Samtidigt vet jag att jag möter många etablerade förare som tävlat i de här sammanhangen i flera år. Jag ställer alltid höga krav på mig själv, men man måste också vara realistisk och ödmjuk inför uppgiften. Jag vill i första hand ta tillvara på den här chansen och utvecklas så mycket jag bara kan, och sedan får jag ta det därifrån. Det ska bli otroligt kul!  

Porsche Carrera Cup Tyskland avgörs i år över sju deltävlingar, med två race varje helg. Premiären sker i samband med DTM-upptakten på Hockenheim den 5-7 maj. Den stora majoriteten av loppen körs som namnet antyder på tysk mark, men mästerskapet gör också ett gästspel på österrikiska Formel 1-banan Red Bull Ring den 9-11 juni.  

 

Henric Skoog har tävlat i bilracing sedan 2010. På meritlistan finns två mästerskapsguld på den svenska motorscenen: ett i Renault Junior Cup 2012, och ett i STCC:s instegsklass Clio Cup säsongen 2015.

 

Skoog togs nyligen ut i det svenska juniorlandslaget i racing.

2016-12-10
Henric Skoog lanserar satsning mot Porsche Carrera Cup Tyskland 2017

Racerföraren Henric Skoog, 20 från Torshälla utanför Eskilstuna, presenterar nu sitt huvudspår i arbetet inför 2017 års säsong: en satsning på Porsche Carrera Cup Tyskland.

Skoog, som vann det svenska Clio Cup-mästerskapet 2015 och som under årets säsong tävlat i inhemska Porsche Carrera Cup Scandinavia, presenterade sin arbetsplan för 2017 vid en informationsträff i familjeteamet PFI Racings lokaler i Torshälla på tisdagskvällen.

Ambitionen är att ta steget ut på den europeiska racingscenen i en fullskalig attack på det tuffa tyska Carrera Cup-mästerskapet, en av klasserna i det populära DTM-paketet.

- Porsche Carrera Cup Tyskland är mitt huvudspår inför nästa säsong, säger Henric Skoog. Det är ett av Porsches viktigaste mästerskap och en plattform som skulle passa bra för nästa steg i min karriär. Jag vill komma ut i Europa och tävla och steg för steg försöka bygga mig en karriär i internationella sammanhang. Vi har redan kommit en bra bit i planeringen och jag hoppas och tror att vi kan ro det här i land.  

Henric Skoog inledde sin racingkarriär förhållandevis sent, vid 14 års ålder, och är därmed en av få förare i bilsportens etablerade led som inte har någon bakgrund i karting.

 

Tävlingsdebuten skedde istället i instegsklassen Renault Junior Cup säsongen 2010, och två år senare stod Skoog som mästare i samma kategori. Ytterligare ett mästerskapsguld följde 2015, då i STCC-supportande Clio Cup.

2016 gick Skoog sedan i pappa Patriks fotspår genom ett avancemang till Porsche Carrera Cup Scandinavia. I kraft av bland annat tre pallplatser utropades Skoog till årets nykomling, med en femteplats totalt i mästerskapstabellen.

- Jag har haft några väldigt lärorika år hemma i Sverige, avslutar Skoog. Det är här jag har lärt mig grunderna i racing och det är jag otroligt tacksam för. Nu känner jag mig dock redo att ta steget ut i Europa och jag är optimistisk inför möjligheterna att kunna genomföra den planen. Det finns fortfarande en del detaljer att spika innan det är definitivt klart, men ambitionen är tveklöst att stå på startlinjen i Porsche Carrera Cup Tyskland 2017.  

Porsche Carrera Cup Tyskland avgjordes under 2016 i åtta deltävlingar. Tyske Sven Müller vann mästerskapet och belönades med en fabriksstyrning i den prestigefyllda biltillverkarens internationella racingprogram till 2017.

2016-09-23
Henric i krock på träningen inför finalen.

Henric fick en olycklig start på finalhelgen när det var fri träning på torsdagen i Knutstorp. I början av träningspasset snurrade Henke och blev stående i fel körriktning när hela fältet passerade förbi. Först fick han en smäll på högersidan av en bil vilket gjorde att han flyttades i sidled och blev då träffad på förarsidan av en annan bil som inte hann väja. Lyckligtvis är Henric oskadd förutom lite mindre smärtor efter den kraftiga smällen, men bilen är inte körbar utan måste byta kaross. Henric kommer köra finalhelgen ändå genom att han hyr teamkompisen Kenneth Pantzars bil, Kenneth som har valt att avstå de sista racen på grund av andra åtaganden.
2016-09-23
VLN i oktober

PFI kommer delta i VLN på Nürburging den 8:e oktober med en bil som Patrik och Henric Skoog och Gustav Bard delar. I samband med detta ordnar PFI ett event där deltagarna kommer att kunna följa teamet på nära håll under racehelgen och med möjlighet att hyra bil och köra själv på Nordslingan på söndagen efter VLN. Det finns dessutom möjlighet att köra track-days på Spa på måndag och tisdag, eller på Ringen på tisdagen. Så är du intresserad av att delta så kontakta Patrik på 0708 353724 eller patrik@berglundsakeri.se

2016-09-23
Finalen i Carrera Cup Scandinavia

Nästa aktivitet är finalen i Carrera Cup Scandinavia som går på Ring Knutstorp i Skåne.
Henric ligger på femte plats i tabellen men bara tre poäng bakom Jocke Mangs och nio poäng till tredjeplatsen som Robin Hansson innehar. Man får upp till 22 poäng per heat om man vinner och har snabbaste varv på race och kval och det är två heat kvar så det är långt ifrån avgjort.
I Clio Cup har Mark fått upp farten och det ska bli spännande att se hur han hanterar Knutstorp, en bana han kört på innan till skillnad från de flesta andra race under året. Mark ligger på en elfte plats inför finalen.

2016-08-27
Kval Spa-Francorchamps, Porsche Supercup.

Kvalet är över med blandade känslor. Henrics bästa kvalvarv räckte till en 18 placering, men det fanns mer att hämta. I den tredje och avslutande sektorn tappades 3 tiondelar, vilket var otroligt tråkigt då det endast skiljde en (1) sekund till 6:e plats.
Med topphastigheter på nästan 270 km/h, en 7 km lång bana och ett otroligt kvalitativt startfält är Porsche Supercup en av de tuffaste Porsche-serierna i världen.
Kenneth Pantzar förbättrade sig rejält tidsmässigt från träningen och kvalade därmed in som 28. Vi ser fram emot ett spännande race imorgon, det blir förhoppningsvis ett fantastiskt race som kommer sändas på Viasat Motor och Eurosport med start klockan 11:30.

2016-08-26
Fri träning, Spa-Francorchamps Porsche Supercup.

Initialt ett fantastiskt träningspass på Spa i Belgien! Henric Skoog gick i depå under rödflagg som 7a, men på grund av däckrestriktioner för gästförare och ett litet tekniskt problem (som nu håller på att åtgärdas) så de andra tog ikapp när de släpptes ut på banan igen. Henke var därmed P19 när passet var slut. Ett klart godkänt resultat i den internationella debuten i Porsche.

Kenneth Pantzar hade 29 tid på testpasset, så nu jämförs data mellan de båda förarna för att se var man förlorar respektive tar in tid på varandra

2016-08-18
Henric kör VLN i helgen

Henric kör VLN i helgen för team Black Falcon och kör en Cayman GT4. Loppet kan följas live på vln.de/live och går på lördag mellan 12:00 och 16:00. Porschen som Henke kör har startnummer 942.

 

2016-08-18
Patrik och Gustav på pallen i Karlskoga

I helgen avgjordes den 5:e tävlingshelgen i Carrera Cup på Gelleråsen utanför Karlskoga där det även kördes Swedish GT där PFI racing också deltog.

 

Carrera Cup

Kvalet i Carrera cup körs i två delar Q1 och Q2 där de 8 snabbaste i Q1 får köra Q2. Henric gjorde ett lyckat Q1 med en femte tid men lite sämre i Q2 där han blev sjua. Placeringen i Q1 och Q2 blir startordningen i respektive heat. I det första heatet klättrade Henric till en tredje placering som han såg ut att försvara under inledningen. Olyckligtvis fick bilen en aning sneda hjulvinklar efter kontakt med
bakomvarande bil, men lyckades ändå försvara sig mot bilarna bakom och gick i mål som fyra! I heat två, som startades från sjunde rutan, var det inledningsvis stentuff körning i hela startfältet. Många omkörningsförsök gjordes och även en del avåkningar. I sådana lägen gäller
det att försöka vara strategisk och inte ta några risker, vilket lönade sig och gjorde att han korsade mållinjen på en femte plats!
- Jag känner mig inte helt nöjd med helgen eftersom jag tycker att jag kan bättre, men samtidigt plockade jag viktiga poäng i mästerskapet, vilket är otroligt viktigt, summerar Henric.
Henke ligger på fjärde plats i tabellen endast en poäng bakom Jocke Mangs och tre poäng bakom trean Robin Hansson.

 

Kenneth slutade elva i heat 1 men fick bromsproblem i heat 2 och snurrade och blev i samband med det lätt påkörd av Snickar-Matte men kunde ändå fortsätta in i mål på en femtondeplats. Kenneth ligger 12:a i tabellen.

 

Swedish GT
I Swedish GT kör man två förare på en bil med förarbyte halvvägs in i loppet. Gustav Bard och Patrik Skoog delade bil och de körde teamets 991 GT3 Cup som kommer gå på VLN i Tyskland senare i år. Två kval körs i Swedish GT där förarna kör var sitt kval, och sedan kör man två heat, ett längre på 50 minuter och ett kortare på 30 minuter. Patrik kvalade tvåa men det blev problem med bilen när det var dags för formationsvarvet innan racet. Luft i bränslesystemet gjorde att den inte gick som den skulle och mekanikerna fick snabbt lufta systemet. När bilen kunde rulla ut hade hela startfältet passerat och vi fick starta sist. Patrik körde upp sig till en tredjeplats när det var dags för byte och det bar en placering som Gustav kunde hålla in i mål.

I det andra heatet hade Gustav kvalat som tvåa, en position både han och Patrik kunde hålla hela racet och de gick i mål bakom PWR’s Lamborghini Huracán som trots mycket straffvikter har ett övertag över Porschen med sin mer kraftfulla motor. Värt att notera är att Patrik satte snabbaste varvtid under race 2 före Fredrik Larsson i Porschen och Daniel Haglöf i Lambon.

 

Henric och Kenneth gör sig nu redo för debut i Porsche Supercup som går på Spa-Francorchamps om en dryg vecka och teamet jobbar för fullt för att fixa till bilarna inför transporten i mitten av nästa vecka.

2016-07-15
Dramatisk helg på Falkenberg

Det blev en händelserik och dramatisk helg på Falkenbergs motorbana. Teamet var på plats redan på onsdagskvällen eftersom det var officiell träning på torsdagen. Fredagen blev en klämdag där det blev bilvård och förberedelser inför lördagen där det var ordinarie träning och kval.
I slutet av Q1 som är den första delen på kvalet så blev det en lätt sammanstötning mellan PFI teamets förare Johan Andersson och Henric Skoog i samband med en omkörning varpå Johan hamnade utanför banan och i gruset som omger banan, men lyckades inte få stopp på bilen som fortsatte med förarsidan in i en betongmur. Johan fördes till sjukhus med befarat allvarliga skador. Glädjande nog var han på benen redan dagen efter och flyttades över från intensivvårdsavdelning till en allmän sjukvårdsavdelning. Hela teamet önskar Johan god bättring!

 

Kvalet blev avbrutet på grund av olyckan och varvtiderna som hade satts fram till dess gälldebåda racen vilket innebar 8:e plats för Henric och Kenneth Pantzar 14:e.

 

I heat 1 gjorde Henric en fantastiskt bra start på det blöta underlaget och lyckades komma ut ur första kurvan som fjärde bil. Loppet var händelserikt med många omkörningar och även många som körde lite för fort och var av banan. Nyckeln under race 1 var att vara lugn och strategisk för att nå höga resultat som resulterade i en fjärdeplats!

 

I race 2 startade han 7:a men på det torra underlaget var det desto svårare att köra om eftersom banan har så hög snitthastighet. Därför var det extra viktigt att utnyttja varenda möjlighet som gavs till omkörning, till exempel vid omstart eller andras misstag. Henke gjorde ett helt enastående race och körde om flera meriterade förare och kom efter hård kamp i mål som 3:a!

 

Efter hårt jobb med bilen innan och under testdagen har teamet nu förhoppningsvis hittat det sista lilla som saknades innan, vilket är viktigt i ett så tight startfält som Carrera Cup nu är. Att startfältet i år är jämnt märktes även på kvalet då det mellan 1:an och Henric på 8:e plats endast skiljde 26 hundradelar.

 

Efter helgen ligger Henric på en delad 3:e plats i tabellen med gamla mästerskapsvinnaren Joakim Mangs. Leder gör Fredrik Larsson.

 

För Kenneth Pantzar slutade heat 1 med en vattenplaning där han snurrade och slog i bakdelen av bilen i en annan bil. Skadorna på bilen var så pass att det inte gick att reparera mellan heat 1 och 2 så det blev ingen start i heat 2.

 

Heat 2 går att se i efterhand på SVT-play
http://www.svtplay.se/video/9522198/motor-stcc-magasin/motor-stcc-magasin-avsnitt-5
 

Nästa tävling är på Gelleråsen i Karlskoga den 13-14 augusti.

 

2016-07-05
Falkenberg nästa race

Kommande helg är det dags för klassiska Västkustloppet på Falkenbergs motorbana. Teamet åker redan på onsdag för att vara på plats för torsdagens träning för Carrera Cup, Clip Cup och Formel Renault. Sedan blir det en ledig dag på fredag och sedan är det vanligt upplägg lördag-söndag med kval och träning på lördag och två race på söndagen. VI kommer inte att köra med någon Clio denna racehelg utan vi fokuserar på enbart Porscharna.

Inför helgen ligger Henric på en fjärde plats i Carrera Cup men bara en  poäng från tredjeplatsen som innehas av Jocke Mangs.

 

Tidsschema söndag

Heat 1 10:00

Heat 2 15:10

 

Följ Heat 2 på svtplay live på söndag.

2016-06-14
Anderstorp

Kommande helg är det Carrera Cup och Clio Cup på Anderstorp Raceway utanför Gislaved. Henric ligger på en fjärdeplats i tabellen, bara en poäng bakom rutinerade Jocke Mangs. Henric har varit och tränat bland annat på Nürburgring och på Gelleråsen sedan förra deltävlingen på Mantorp för att försöka kapa tiondelar vilket är viktigt i det jämna tuffa startfältet som Carrera Cup har i år. Kenneth Pantzar och Johan Andersson kör också som vanligt i Carrera Cup och i Clio Cup kör Mark Eckerström.

Tider och mer information finns på stcc.se och carreracup.se och som vanligt går det att följa heat 2 live på svtplay.se 

2016-05-14
PFI kör VLN i helgen

Både Patrik och Henric Skoog kör i VLN på Nürburgring men i olika bilar och team. Patrik kör i teamets Porsche 997 GT3 Cup med startnummer 95 tillsammans med Gustav Bard och Johan Löfqvist. Henric kör för team Mathol Racing i en Toyota TMG GT86 Cup, startnummer 537, tillsammans med en luxemburgare. Henric behöver några race till i en klass med Grade B-licens innan han kan få en Grade A-licens som behövs för Porschen.

 

Kvalet är redan avverkat nu på morgonen och Porschen har position 29 och Toyotan har startposition 130. Totalt 180 bilar startar i loppet som går klockan 12 och pågår i 4 timmar.

 

Följ tävlingen på webb-TV på vln.de/live

  


2016-05-01
Henric tog dubbla pallplatser i premiären

Henric Skoogs debut i Carrera Cup Scandinavia slutade i succé när han blev trea i båda heaten. Henric startade det första heatet på åttonde plats men tog flera bilar redan i starten. På det andra varvet inträffade en stor krasch med tre bilar strax bakom Henric och Kenneth Pantzar var en hårsmån från att bli inblandad men lyckades parera undan. Henric Tog sig om ytteligare bilar på det våta underlaget och blev alltså trea i mål. Kenneth slutade på en fin sjundeplats. Vår tredje förare Johan Andersson som kör med den äldre 997-bilen kom i mål på 10:e plats.

I heat två hade Henric en femte startposition men på grund av kraschen i heat 1 var det flera förare som inte kom till start. Även i detta heat var det en bil i betongen och tyvärr var det Kenneth som tappade bakvagnen och plattade till slog vänster bakdel på bilen. Under kommande veckan ska bilen gås ignom för att se hur mycket skadot det blev. Johan Andersson blev sjua i heat 2.

Henrics dubbla tredjeplatser gör att han ligger på tredje plats i tabellen.

I Clio Cup körde Mark Eckerström in på en tolfteplats i båda heaten.

2016-03-30
Dags för första VLN 2016

Nu till helgen är gå det första VLN-loppet på nürburgrings nordslinga och PFI racing ställer upp med den gamla Porschen, 997 GT3 Cup som nu är hemma från Dubai-äventyret. Förare blir Patrik Skoog och Gustav Bard. 

 

Ni kan följa tävlingen live på http://vln.de/live eller följ bilarnas GPS position i appen GPSAuge som bara finns till apple-produkter. Vi kör troligen med startnummer 95 i år, samma nummer som Patrik brukade tävla med i Carrera Cup.


Tider lördag den 2 april:

Kval 08:30 - 10:00

Race 12:00 - 16:00

 

2016-01-21
PFI Racing gjorde succé i Dubai

PFI Racing gjorde succé i Dubai när de tog en sjätte plats i klassen och 20:e plats totalt bland 97 startande. Prestationen är extra bra med tanke på att bilen som teamet körde är generationen äldre än de samtliga 18 andra bilarna i klassen. Ett intressant faktum är att PFI Racing endast blev slagna av fullt professionella team i sin klass, med professionella förare och heltidsanställd teampersonal!
Totalt hann man köra 544 varv på banan, något som motsvarar mer än sträckan Eskilstuna - Barcelona.

 

Utmaningen i ett långlopp är inte bara att köra snabbt och undvika kollisioner utan att också att teamet har en bra strategi för förarbytena och inte minst att ha förberett bilen och utrustningen innan tävlingen eftersom ett 24-timmarsrace kräver mycket av materialet.


 

2016-01-14
Hålltider Dubai 24H

Idag börjar träningen för PFI-racing i Dubai och hålltiderna (svensk tid) är:

 

Torsdag

9:05 - 9:35       Träning 1. Patrik börjar och känner av att bilen känns okej, och sätter några referensvarv för att ha som jämförelse.

10:30 - 13:00   Träning 2.

14:00 - 14:30   Kval

15:00 - 17:00  Träning 3 (night practice)

 

Fredag

11:00              Start Dubai 24H

 

Lördag

11:00              Målgång 

 

Tävling och träning går att följa på Motors TV https://www.motorstv.com/ och live timing på http://www.24hseries.com/live  

2016-01-12
Förberedelser i Dubai

Nu är containern tömd på bil, verktyg och reservdelar och depåboxen är under uppbyggnad. Det sista på bilen fixas nu under kvällen och imorgon förmiddag är det dags för besiktning och ett första test på banan. Den tomma containern är förberedd att bli sovplats åt förarna under racet. 

 

 

 

 

 

 

 

2016-01-04
Dubai nästa

Då börjar det blir dags för teamet och förarna att packa resväskorna till Dubai 24-timmars. Patrik, Henric och Erik kör i år igen och den här gången tillsammans med Gustav och Kenneth, och bilen är vår Porsche 997 GT3 Cup istället för ALFABs Aston Martin. Teamet är i stort sett det samma som under förra årets 24-timamars race men Robert ersätter Rasmus.

Förberedelserna på plats börjar på tisdag den 12:e. Kvalet körs den 14:e och racet startar den 15:e kl 11:00 svensk tid. 

 

 

Bild från 2015 års Dubai 24h med PFI-racing / ALFAB racing.

 

 

 

2015-12-28
Se sammandrag av CCCE säsongen 2015

Se sammandraget från Clio Cup Central Europe säsongen 2015 på Youtube. Henric blev juniormästare och trea totalt i serien.

 

 

 

 

 

 

 

2015-09-27
Henric och Kenneth svenska mästare!

PFI-racing levererar och i helgen blev det klart att både Henric Skoog och Kenneth Pantzar blivit svenska mästare i respektive serie.

 

Finalen utspelades på Ring Knutstorp i Skåne och förutsättningarna i Clio Cup för serieledande Skoog var att vara som sämst tvåa i de båda heaten. Det blev en spännande historia där Andreas Wernersson som behövde vinna, tog pole position och körde i loppen taktiskt lagom sakta i toppen för att hålla ihop fältet så att fler skulle kunna blandad sig i striden om andraplatsen. Skoog låg tätt i bakstötfångaren på Andreas under båda loppen men kunde heller inte chansa för mycket vid omkörningsförsöken. Henric kunde hålla sig kylig och bevaka sina två andraplatser och vinna serien med 363 poäng, två poängs marginal till tvåan Andreas. 

Peter Larsson var delaktig i Henrics resultat när han tog sig in på tredje plats i kvalet och kunde därmed bli en extra buffert mot Wernerssons teamkamrat Janne Gustavsson som i heat försökte hjälpa Andreas med att försöka bromsa in sig mellan Andreas och Henric i första sväng men det resulterade i att han hamnade i sandfållan. Peter slutade sexa i båda heaten och blev också sexa totalt med 108 poäng. 

Mark Ekerström som körde sin tredje Clio Cup-tävling blev 15 och 16 i heaten och hans poäng räckte till en 18:plats totalt.

 

I Porsche Apporoved Cup hade Kenneth Pantzar betydligt större marginal och behövde i stort sett bara ta sig i mål för att få ihop tilltäckligt med poäng för seger vilket han gjorde redan i heat 1 när han blev trea och därmed klar svensk mästare. I heat 2 blev han tvåa och vann därmed 242 poäng mot Andres Conradzon på 216.   

 

2015-09-22
Henric upp till tredje plats i Europaserien

Henric visade återigen att han är snabbast i Clio Cup Central Europe på blött underlag när han var överklägset snabbast i kvalet på Zandvoort. I racen sedan var det torrt och han tappade några placeringar och slutade fyra i båda heaten. Han avancerade därmed tredje plats i serien

 

Se loppen i repris på Youtube

Race 1:
https://www.youtube.com/watch?v=9hLlHIpJAAU
Race 2:
https://www.youtube.com/watch?v=9y8sWkMQly4

 

Läs också om Henric på http://motorsport.renault.se/2015/09/21/henric-skoog-avancerade-i-clio-cup-central-europe/ 

 

 

2015-09-17
Kenneth leder stort i Porsche Approved Cup

 

Kenneth Pantzars ledning i Approved Cup, serien för 997-bilar, är fortsatt betryggande när han drog ifrån på Solvalla och återigen vann klassen. Han överraskade rejält när han var tredje snabbaste bil av alla på träningen, de nyare 991-bilar inkluderade. Tyvärr fick han bromsproblem under kvalet, ett vanligt fel på Solvalla när den låga farten inte kyler bromsarna tillräckligt och bromsvätskan börjar koka. Men i racet körde han upp sig och slutade sjua totalt och alltså etta i Approved Cup. Kenneth leder med 47 poäng och med 54 poäng som maximalt antal poäng att köra om i Knutstorp ser det onekligen bra ut för Kenneths del.

2015-09-17
Henric fortfarande i ledning efter Solvalla

I Clio Cup tävlade Henric Skoog, Peter Larsson och Mark Eckerström. Mark körde i Henrics fjolårsbil och det var hans andra tävling i Clio Cup. Henric var tvåa i kvalet några tiondelar bakom Andreas Wernersson som skuggar Henric i tabellen. Peter Larsson kvalade in som sjua, men gick under träningen på fredagen lite för aggresivt på innercurbsen och gick upp på två hjul och rulade runt ett par varv och blev liggande på sidan. Det gick bra för Peter men för att få bilen i körbart skick till morgonen efter fick vi ringa in vår plåtslagare, Sme-Larsson som brukar fixa våra bilar mellan racen,men de fick rycka ut till Solvalla och knacka ut bucklor. En ny vindruta, huv och lite svart folie och bilen såg nästan ut om ny igen. Ett fantsatiskt bra jobb av alla inblandade! Under racet så låg Henric och attackerade Andreas och var under ett halvt varv förbi, men Andreas kontrade och tog tillbaka platsen. Henric slutade tvåa och Andreas tog in ytterligare nio poäng och Henric ledning är nu 20 poäng. Alltså räcker det med två andraplatser i Knutstorp för att säkra totalsegern.

 

Peter gjorde en fin insats och slutade femma i mål. Peter ligger sjua i tabellen. Mark kom in i mål på tolfte plats. 

2015-08-31
Henric fyra i Most

En helt ny bana för PFI racing och Henric bakom ratten vilket gör att man får jobba hårt tillsammans som team för att hitta rätt med inställningar och körning, detta än mer viktigt inför Solvalla där vi har begränsade testmöjligheter så tävlingen i Most låg helt perfekt i
tiden för att träna på detta.
Att köra i Clio Cup Central Europe är ju ett utvecklingssteg för PFI Racing och våra förare Henric & Peter och våran säsong har varit långt över förväntan i tufft Europeiskt motstånd och på många nya banor.
Henric satte en 5:e kvaltid och avancerade till 4:e plats i första racet. I andra racet startade Henric på plats 3 och det var det tuff körning under de första varven så Henrics bil fick lite skador (andra fick bryta) som påverkade prestandan och vi fick fokusera på att ta så många
poäng som möjligt.
Ser man helgen ur ett helhetsperspektiv var den förutom att lära team och förare en ny bana även ett framsteg poängmässigt och Henric ligger nu bara 4 poäng från tredjeplatsen i mästerskapet och leder Juniormästerskapet. Att köra Clio Cup Central Europe och visa vad vi går för i Svenska Clio Cup har även imponerat mycket på andra team/förare och organisation så till Solvalla kommer vi få besök av Vera Hermann som är ansvarig för Clio Cup Central Europe. Hon vill besöka och göra ett reportage om den svenska Clio Cup vilket vi tycker är otroligt roligt och hoppas det även kan hjälpa fler förare och team att testa tävlingar i Europa där vi blivit oerhört vänligt bemötta, när vi lämnade Most kom flera av toppteamens förare och personal fram till oss och önskade att vi kom tillbaka till nästa tävling.

PFI Racing kommer definitivt köra den avslutande tävlingen i Clio Cup Central Europe på Hockenheim med båda våra förare Henric Skoog och Peter Larsson.

 

 

2015-08-28
Henric kör Clio Cup Central Europe igen i helgen

Henric och teamet är nu på plats i Most i Tjeckien och på Autodrom Most. Där körs i helgen den femte deltävlingen i Clio Cup Central Europe. Henric har deltagit i tre deltävlingar tidigare och har chans på tredjeplats i den serien så han åker ner med ambitionen att ta så många poäng som möjligt. Om det går bra så är siktet inställt på att delta även i de två sista deltävlingarna som går på Zandvoort och Hockenheim.

 

Tidsschemat för Clio Cup i Most
Fredag 28/8

30‐minuters träningspass 11:45, 14:10 och 16:15

 

Lördag 29/8

09:30 – 10:00 Kval
14:20 – 15:10 Heat 1

 

Söndag 30/8

11:55 – 12:45 Heat 2
 

Kval och race sänds på live‐TV på http://www.renault‐sport.de/live/

 

2015-08-25
Träning på Knutstorp inför finalen

Idag var PFI-racing på Knustorp och körde för att finslipa på detaljerna att hitta snabba varvtider på Knutstorp.  Vi hade en Porsche med Kenneth Pantzar bakom ratten, och tre Clio bilar, Henric, Peter och Mark som körde den gamla Clion. Det återstår totalt tre heat, först ett på Solvalla och sedan två på Knutstorp. Och eftersom PFI har två potentiella klassegrarer, Henke i Clio och Kenneth i Porsche Approved Cup så var det viktigt att få några varv på finalbanan i Skåne.

 

2015-08-18
Henric segrade på Nürburgring!

Henric Skoog vann i helgen som första juniorförare ett heat i Clio Cup Central Europe! Det var på tyska Nürburgring och medan vi här hemma hade sensommarvärme så var det snarare höst-rusk i de tyska Eifelbergen med regn och dimma.

 

Henric hade fjärde startposition och avancerade direkt och efter ett par varv var han uppe i ledningen och var klart snabbaste bilen i fältet. Sedan blev det gulflagg och safetycar på grund av dimman och den dåliga sikten och efter en stund rödflaggades loppet. Eftersom Henric då var i ledningen så segrade han, dock fick han bara halva poängen eftersom det var så få racevarv.

 

I heat två var det omvänd startordning så Henric startade åtta och det blev trångt på första varvet och han halkade ner ytterligare några platser på den upptorkande banan. Men han kämpade sig upp genom fältet och slutade sexa i mål.

 

För Peter Larsson var det debut på en internationell bana och Peter var också den första föraren som kör med handikappanpassad bil i serien vilket väckte stor uppmärksamhet. Bland annat genomförde arrangörerna en räddningsövning med att träna på att ta ut Peter ur bilen.
I heat 1 kom han på 13:e plats och siktade på topp-tio i heat två vilket han lyckades bra med för han blev åtta i mål. Satsningen gav mersmak och Peter kommer eventuellt köra resterande tävlingar i serien också.
2015-08-15
Henric och Peter kör på Nürburgring

Det blir premiär för Peter Larsson på den internationella arenan och samtidigt premiär i Europaserien för en bil som framförs med handreglage. Det blir också spännande att följa Henke som varit på pallen vid flera av loppen i serien.

Tidsschema för Clio ser ut enligt följande:

 

Fredag 14 augusti
10:55-11:25 Test 1
15:15-15:45 Test 2

Lördag 16 augusti
10:25-10:55 Kval

 

Söndag 16 augusti
09:15-09:45 Race 1
14:45-15:15 Race 2

 

Följ tävlingen på söndagen via webb-TV på http://www.renault-sport.de/

2015-08-14
Carrera Cup och Swedish GT på Gelleråsen

På Karlskoga motorstadion körs STCC med supportklasserna Carrera Cup och Swedish GT, dock utan Clio Cup som istället körde en tävling med SSK på Kinnekulle i juli.
Patrik Skoog och Gustav Bard delar på en bil i Swedish GT där Patrik är PRO och Gustav AM. Även Fredrik Behring och Kenne Rydgren delar bil som de gjorde på Falkenberg senast.
I Carrera Cup Approved Class kör Kenneth Pantzar pch Fredrik Behring

 

Fredag 14 augusti
10:45-11:05 Swedish GT Test 1
12:35-13:05 Carrera Cup Test
13:45-14:15 Swedish GT Test 2
15:35-15:50 Swedish GT Kval AM
16:55-17:15 Carrera Cup Kval

Lördag 15 augusti
13:05-13:25 Carrera Cup Heat 1. 17 varv
15:10-15:30 Carrera Cup Heat 2. 17 varv
17:10-18:05 Swedish GT Heat 1. 50 min + 1 varv

 

Söndag 16 augusti
09:55-10:10 Swedish GT Kval PRO
12:55-13:45 Swedish GT Heat 2. 50 min + 1 varv

Carrera Cup Heat 2 sänds på SVT Play och live timing från Karlskoga finns på:
http://www.motorsport-events.se/html/livetiming.html

Gör ett besök till Karlskoga Motorstadion! Fritt inträde hela helgen!

2015-07-25
Clio Cup på Kinnekulle ring

I helgen kör Clio Cup-seren en deltävling tillsammans med SSK-serien (Stockholms Sportvagnsklubb) på Kinnekulle ring.
Henric kvalade tvåa bakom Andreas Wernersson nu på morgonen. Peter Larsson visar att han är fortsatt snabb med en tredje kvaltid. Vi har också en debutant i teamet i Mark Eckerström som kvalade in på 17:e plats.

 

Följ tävlingen live på Amigoo http://amigoo.se/event/964

Race 1 på lördag ca kl 12:00

Race 2 på söndag ca kl 13:00

 

2015-07-14
Peter Larsson på pallen!

Äntligen säger vi som följt Peter Larsson på Clio Cup de senaste åren där han varit fyra och varit ytterst nära pallen många gånger.

Lördagens första heat slutade han återigen fyra, bara två hundradelar från pallen, och i det andra heatet blev det sammanstötningar och han tvingades bryta. Men på söndagen visade han sin snabbhet på Falkenbergsbanan och tog sig upp från sin fjärdeplats i starten till tredje och höll positionen in i mål. Dessutom två gånger för i det andra heatet gjorde han samma sak och tog sin andra pallplats på några timmar. Ett stort grattis till Peter!

 

 

2015-06-25
Henric utökade ledningen i Clio Cup på Mantorp

Ikväll kördes för första gången en Clio Cup-tävling på en vardagskväll när STCC och supportklasserna avgjordes på Mantorp Park. Henric Skoog tog pole position i båda heaten men tappade ledningen i första heatet när han gjorde ett misstag och tappade tid men kunde i alla fall gå i mål som tvåa. I andra heatet var han dock inte hotad och tog där hem segern. Henric utökade därmed ledningen i serien och leder nu med 196 poäng mot Andreas Wernersson som  har 140 poäng.

Mer information:
http://motorsport.renault.se/2015/06/25/wernersson-tog-nodvandig-seger/
http://motorsport.renault.se/2015/06/25/skoog-slog-tillbaka/
Poängtabellen:
http://www.stcc.se/poang/clio-cup/
2015-06-21
Henric trea efter rafflande lopp - Se båda heaten på Youtube

Henric startade i fjärde startrutan i andra heatet på Spa och tappade en placering på förstavarvet men jobbade upp sig genom fältet med flera snygga omkörningar till andra plats, där han omväxlande låg tvåa och trea. På sista varvet tappade han ner till fjärde plats men med en stor bestämdhet tog han tillbaka en placering i sista chikanen innan start-och -mållinjen och slutade trea.

 

Om ni inte såg tävlingen live så rekommenderas att titta på loppen i efterhand på Youtube där Henric nog fick mest TV-tid av alla förare.

 

Heat 1: https://www.youtube.com/watch?v=ThEUs0jzKLE

 

Heat 2: https://www.youtube.com/watch?v=L8oc-LsE-Ww

 

2015-06-20
Henrik tvåa heat 1

 

Det blev ett riktigt spännande förstarace på Spa i Clio Cup Central Europe där Henrik inte var så överlägsen som tiderna i kvalet visade. I första delen av loppet tappade han ner till fjärde plats men fick mer fart efter att säkerhetsbilen varit ute pga banreparation och han började attackera för att ta tillbaka platserna. I samband med det så stötte loppets tvåa och trea ihop, se bild nedan, och Henrik lyckades undvika kollisionen och passera de båda och sluta tva i mål.

 

 

 

2015-06-20
Henric övertygade i kvalet på Spa

Henric Skoog tog pole position med nästan två sekunders marginal när kvalet avgjordes i Clio Cup Central Europe på klassiska Spa Francorchamps i Belgien. Race 1 går klockan 16:40 i eftermiddag och kan följas live på http://www.renault-sport.de/

2015-06-19
Följ Henrics tävling i midsommarhelgen

Henric Skoog kör den tredje deltävlingen i Clio Cup Central Europe där han deltog i den första deltävlingen på Oschersleben. I midsommarhelgen är det Spa-Francorchamps som gäller och Henric är en av två juniorer i startfältet.    

 

Tidschema:

Fredag 19 Juni 15:25   Fri träning

Lördag 20 Juni 09:50 - 10:20 Kval

                         16:40 - 17:10 Race 1

Söndag 21 Juni 14:55 - 15:25 Race 2

 

Racen livesänds på http://www.renault-sport.de/

 

Livetiming och resultat finns här:

http://static.sportresult.com/federations/fia/app/index.html?ref=ADAC&CLASS=Renault_Clio_Cup

2015-06-03
Resultat från Anderstorp

Henke tog fyra segrar i Anderstorp
I Clio Cup så drog serieledande Henric Skoog ifrån när han segrade i alla fyra loppen i
helgens deltävling som kördes på Anderstorp Raceway under lördagen och söndagen.
Vädret var inte det bäste med ideliga regnskurar så det blev mestadels körning med
regndäck vilket Henric visade sig vara den som hanterade bäst i startfältet. Han hade
även bästa kvaltider under lördagen vilket gav två extrapoäng.
Henric leder nu serien på 150 poäng mot 99 för Andreas Wernersson som blev
totalsegrare i Clio Cup 2013 vilket är en bra måttstock på Henkes utveckling de
senaste åren.

 

Länkar till STCCs pressklipp:
http://www.stcc.se/2015/05/31/full‐pott‐for‐henric‐skoog‐i‐renault‐clio‐cup/
http://www.stcc.se/2015/05/30/skoog‐sopade‐rent‐pa‐lordagen/
Poängställning i Clio Cup: http://www.stcc.se/poang/clio‐cup/

Peter Larsson hade återigen pallkänning och låg länge fyra men blev som bäst femma
i mål och hade även en sjätteplats. Peters fart blev bättre och bättre hela helgen men
slutade tyvärr med en avåkning på sista varvet i sista heatet och bilen blev ståenden
fast i lecakulorna.

 

Porsche Carrera Cup
I Porsche Carrera Cup Scandinavia approved‐klassen (för 997 bilar) hade vi två bilar
med på Anderstorp, Kenneth Pantzar och Fredrik Behring. Båda tog var sin andraplats
i klassen, Fredrik i heat ett och Kenneth i heat två.

 

Swedish GT

I Swedish GT körde vi med två Porschar, dels Fredrik Behring som körde båda passen
in sin bil, och sedan delade Patrik Skoog och Gustav Bard bil. Genom rätt taktiska
beslut med däcks‐ och förarbyte och mycket bra körning av förarna så blev det en
andraplats i lördagens heat bakom Poker Wallenberg/Daniel Haglöf i en Lamborghini
Huracán. Patrik/Gustav var därmed snabbaste Porschen och slog alla Porschar av den
nya generationen 991
I söndagens race blev de fyra i mål men flyttades ner tre platser och slutade sjua på
grund av depåstopp som var kortare än minimitiden för depåstopp.
Fredrik drabbades troligen av en punktering i lördagstävlingen som ledde till avåkning
och bilen fick en del skador som bedömdes behöva en grundlig genomgång innan den
kördes igen så han avstod söndagens heat.
Resultat heat 1:
http://www.stcc.se/resultat/?ryear=2015&rclass=291&rtrack=301&revent=248&rid=
49095
Resultat heat 2:
http://www.stcc.se/resultat/?ryear=2015&rclass=291&rtrack=301&revent=248&rid=
49142
 

//PFI‐racing
PS. Vi vill passa på att tacka alla som stöttar vårt team, men vill också rikta ett stort
tack vår teampersonal som gör ett toppenjobb i vått och torrt. I Anderstorp i helgen
blev det mest i vått…

2015-05-17
Henric leder Clio Cup efter premiären i Skövde

Henric tog en seger och en andraplats i Clio Cup i Skövde och ligger därmed i toppen i serien. Hans kvaltider räckte till en pole och en andraplats och det blev just de placeringarna i mål i båda heaten. 

Läs mer på STCC: http://www.stcc.se/2015/05/09/wernersson-vann-harlig-fajt-men-skoog-blev-helgens-poangvinnare/

 

Eskilstuna Kuriren

 

För Peter Larsson gick det sämre, han hade en pallplats inom räckhåll i första heatet när han blev hårt påkörd i sidan i hårnålen och hans racehelg var över. En skadad störtbur gör att han måste göra ett karossbyte och får komma igen i nästa race som går på Anderstorp.

 

Porscheförarna Fredrik Behring och Kenneth Panzar gjorde båda stabila insatser i Skövde. Kennet som firade sin 50-årsdag på racedagen slog till med två andraplaser i Porsche approved-klassen för 997-bilar. Han hade också snabbaste kvaltiden och fick därmed en extrapoäng. Poängställningen i Carrera Cup:  http://www.carreracup.se/2015/05/11/har-ar-poangtabellen-i-porsche-approved-cup/

 

 

2015-05-06
Premiär i helgen för Clio och Carrera Cup

Skövde står som värd för säsongens första deltävling i Clio Cup och Carrera Cup. En tillfällig bana har gjorts på Skövde flygplats och det blir banracing på lördagen och Rally-X på söndagen. 

 


 

PFI-racing ställer upp med 4 bilar i Skövde. Henric Skoog och Peter Larsson i Clio Cup och Kenneth Pantzar och Fredrik Behring i Carrera Cup.

Vi kommer ha vår trailer med alla 4 bilar i Carrear Cup-delen och inte bland Clio Cup som ska stå i gemensamt tält.

Preliminärt tidschemat ser ut enligt nedan.

 

 

 

 

 

2015-04-30
Henric på pallen i debuten i Clio Cup Central Europe!

Efter att PFI Racing avslutat vårens testprogram med nya Clio Cup bilen i Europa och Sverige valde PFI Racing och Henric Skoog att styra kosan mot Oschersleben. Målet för helgen var för att få mer race‐erfarenhet i nya bilen och också se om teamet är redo för den intensiva Clio‐cup säsong som väntar.

 

PFI Racing valde att för helgen köra en slimmad race‐organisation där förstemekaniker Jesper Blomgren och Raceingenjör/teamchef Marcus Fasth tillsammans med Henke skulle se och lära av att tävla i Clio Cup Central Europe där organisation och deltagare håller hög klass.

 

Oschersleben var för hela teamet en ny banan så första testpasset användes för att bekanta sig med bansträckning och initialt utvärdera setup och där man till andra testpasset gjorde en hel del förändringar som ytterligare kapade Henrics tider. Teamet kände nu att man var på rätt väg och under kvällen tillbringades tid bakom datorn för att utvärdera data för att kunna kapa mer tid under kval som skulle ske tidigt följande morgon. I depån fanns också andra svenska erfarna förare som tacksamt delade med av tips och tricks för att teamet skulle hitta än mer speed vilket PFI uppskattar mycket. 

 

När bilarna rullade ut till kvalet var det en mycket laddad Henric
Skoog bakom ratten. Teamet hade lagt en strategi för kvalet baserat på utfallet under träningarna och nu skulle man se hur man stod sig mot det Europeiska motståndet i skarpt läge. Henke plockade ihop allt det teamet jobbat med under första delen av helgen och efter ett intensivt 30 minuters kval stod det klar att helgens enda juniorförare och för första gången tävlande på Oschersleben tog en andraplats i kvalet endast 7 hundradelar från pole, en fantastisk bedrift av Henrik och PFI‐racing. 

 

Till Race 1 hängde regnet i luften och från sin andra startplats höll Henke sin position genom de första kurvorna. På andra delar av banan var det blötare och det gjorde det förrädiskt med bromspunkterna och bilar snurrade både på och av banan. Detta skedde också Henke i sin kamp i täten vilket gjorde att Henke efter 10 minuter av det 30 minuter långa racet var nere på en 9:e plats. Då ambitionen för helgen var att lära jobbade sig sidan Henke stadigt upp genom fältet igen och när målflaggan visades var det på en podium‐plats. Att Henke och PFI Racing vid säsongen första race, i tufft motstånd utomlands och i en helt ny bil kändes nästan för bra för att vara sant men alla i teamet var otroligt glada och stolta.

 

Vår framfart gick dock inte oberört förbi så under Parc Ferme fick teamet reda på att koppling och svänghjul skulle kontrolleras. Målet för helgen var ju att ”lära” så Jesper fick nu plocka isär motor/växellåda under överseende av representanter från Renault Sport. Allt var naturligtvis i sin ordning så det var bara att plocka ihop bilen igen som precis var klar innan mörkret föll över depån.

 

Till söndagens Race 2 visste vi att vi hade lite sämre material än flera av bilarna i fältet som sparat på däck under helgen. Målsättningen var
därför för Henke att köra så bra han kunde med det material han hade till förfogande och eftersom målsättningen för helgen var att ”lära” undvik hårda dueller som kan äventyra bilen. 

 

Henke tappade i början av loppet men sedan jämnade tiderna ut sig och Henke tog målflaggan på en sjätteplats, bara några tiondelar bakom femteplatsen. PFI Racing sammanfattar helgen som väldigt lärorik och ett kvitto på att Henke håller den speed för att tävla i toppen av olika Clio‐mästerskap. Att vara med i toppen av kval och sluta race på podiet var bättre än förväntat men det gör också att intresset för fler tävlingar i Europa hägrar.

 

Henrik Skoog ligger efter första tävlingen på en tredjeplats i det Centraleuropeiska mästerskapet och leder juniorklassen, vem vet hur denna säsong slutar...

 

Länkar till racen i Oschersleben:
Race 1: https://www.youtube.com/watch?v=hH1662u4yW8
Race 2: https://www.youtube.com/watch?v=6c‐CumExyjI

 

//PFI‐racing
PS. Ni vet väl att Clio Cup‐säsongen här hemma startar för Henric och Peter redan
nästa helg i Skövde 8‐9 maj.

 

 

 

2015-04-24
Henke fyra i båda testpassen

Henric slutade fyra i båda testpassen under fredagen. Det var väldigt jämnt runt placering 3-5  medan ettan var nästan sekunden snabbare. Nu kan det ju vara t.ex olika däckstatus på träningen men det ser onekligen ut som att Henric har chans på medalj i helgen!

Henric tillsammans med Jesper och Marcus i Oschersleben.

2015-04-24
PFI tävlar dubbelt i Tyskland i helgen

PFI ger sig ut i Europa i helgen och tävlar med en bil på Nürburgring och en på Oschersleben.

Följ båda tävlingarnas livetiming på nätet. - Uppdaterat med länk till Live Stream TV från Oschersleben.

 

Clio Cup
Henric Skoog kör en deltävling med Clio Cup Central Europe på Oschersleben som går
tillsammans med serien ADAC GT Masters. Tävlingen körs i två heat, ett på lördag och ett på
söndag. Syftet är främst att Henke får lite tävlingserfarenhet i nya bilen och att tävla mot de
bästa i Europa blir en bra träning inför Clio Cup på hemmaplan där konkurrensen blir tuff i
år också.
Tidplan för Clio Cup Central Europe i Oscherslebe:

Lördag
09:40 Kval
15:45 Heat 1
Söndag
10:30 Heat 2
Länk till live timing: http://static.sportresult.com/federations/fia/app/index.html?ref=ADAC&CLASS=Renault_Clio_Cup
Länk till streamad TV: http://www.renault-sport.de/ och länken Live Stream

 

VLN
Ungefär 40 mil sydväst från Oschersleben nämligen på Nürburgring körs ett VLN‐lopp med
en Porsche från PFI‐racing. Bilen körs med samma uppsättning förare som i det avbrutna
VLN‐loppet i mars, alltså Patrik Skoog, Johan Löfqvist och Peter Granstrand. Nytt är att det
införts hastighetsbegränsning på tre sträckor av banan på grund av olyckan som hände sist.
Hastigheten begränsas till 250 respektive 200 km/h och övervakas med bilens GPS‐system.
Kval och race avgörs på lördagen och loppet
startar kl 12:00 med målgång kl 16:00.
Länk till live timing: http://vln.de/live

2015-04-19
Kenneth Pantzar kör Carrera Cup för PFI-racing

PFI-racing kommer säsongen 2015 även driva en bil i Carrera Cup Scandinavia. Det är Kenneth Pantzar som kommer köra i klassen Apporoved Cup för 997-bilarna. Läs mer på STCC: http://www.stcc.se/2015/04/16/pantzar-klar-for-approved-cup-fler-pa-gang/  

2015-04-12
Lyckat event på Kinnekulle

PFI Racing annordnade ett tvådagarsevent på Kinnekulle Ring under fredagen och lördagen. Efter en kortare genomgång och förevisning av racelinjerna av Marcus Fasth så fick gästerna köra sina bilar på banan i två grupper fördelade efter snabbhet på förare och bilar.

Det fanns också möjlighet till medåkning i tävlingsporscharna, något som många provade på under dagen. En eloge till alla deltagare som skötte körningen snygg med få avåkningar.

 

 

2015-03-22
Racepremiär för året på Ringen

Kommande helg är det VLN-premiär och PFI racing ställer upp med en bil och tre förare. Det är Patrik Skoog, Peter Grandstrand och Johan Löfqvist som delar på bilen under de fyra timmarna. Bränsletanken har utökats på bilen sedan förra året så det ska gå att dela upp loppet på tre lika stora delar på en timma och tjugo minuter, mot tidigare fyra en-timmaspass. Följ loppet på appen GPSauge Racing App (endast ipad/iphone via App store). Som det ser ut kommer de få startnummer 78 i årets serie.

På onsdag innan VLN-loppet kommer en träningdag på Spa/Francorchamps. Där kommer också Henric Skoog och ytterligare några förare delta för att blåsa bort vinterdammet från sina bilar.

 

 

2015-01-16
Summering av Dubai 24h

Länk till nyhetsbrev: /_filebank/PFI_nyhetsbrev_efter_Dubai_2015.pdf
2015-01-09
ALFAB Racing-artikel om Dubai 24h


Här är en bra artikel inför Dubai 24H på ALFAB Racings sida: http://www.alfab.se/racing/sv/nyheter/134-alfab-racing-redo-foer-dubai-24h   

2015-01-09
Träning och kval genomfört i Dubai 24H

Torsdagens träning i både dagsljus och mörker avlöpte helt utan problem. Men vid kvalet så gick en bärarm av just när Daniel Roos skulle sätta ett snabbt kvalvarv. Så det blev depåbesök och reparationen var inte klar innan kvalsessionen var över så den tid vi hade innan dess räckte till en 54:e plats totalt och femma i klassen. Racet startar idag kl 11:00 svensk tid och går att följa på www.motorstv.com. Vi kommer främst uppdatera läget under racet via vår Facebooksida.

 

2015-01-06
Snart dax för Dubai 24-timmars

På fredag den 9:e går starten för Dubai 24H och team och förare är nu på plats på banan och förbereder depåplats, bil och utrustning.

 

Som vi beskrivit tidigare kör Patrik och Henric Skoog för ALFAB Racing tillsammans med deras två förare Erik Behrens och Daniel Roos. Bilen är ALFAB Racings Aston Martin Vantage GT4 och de kör i klassen SP3. Teambemanningen består främst av personal från PFI racing.

 

Agendan i stora drag ut så här:

Torsdag: Kval och kvällsträning.
Fredag: Start Dubai 24H kl 14:00 lokal tid, 11:00 svensk tid
Lördag: Målgång 14:00 lokal tid, 11:00 svensk tid

 

Loppet, kval och kvällsträningen går att se live på www.motorstv.com Läs mer även på www.24hseries.com/24h-dubai

 

Vi kommer ge rapporter från teamet och lägga upp bilder under tävlingen främst via vår facebooksida, www.facebook.com/PFIRACING


2014-12-09
PFI-racings planer för 2015

Racingsäsongen 2015 börjar ta form och vi ska här informera i vilka serier och tävlingar som PFI-racing planerar att delta i.

 

24h Dubai

Först ut på året blir 24-timmarstävlingen på Dubai Autodrome. Redan på nyårsdagen reser delar av teamet mot Förenade Arabemiraten för att förbereda inför tävlingen den 9-10 januari med hela 94 startande bilar! Deltagandet är en gememsam satsning tillsammans med Västeråsbaserade ALFAB Racing.
Fyra förare delar på en bilen under det 24 timmar långa loppet:
Patrik Skoog ,PFI-racing
Henric Skoog, PFI-racing
Eric Behrens, ALFAB racing
Daniel Roos, ALFAB racing

 

Clio Cup

Planen är att fortsätta i Clio Cup även 2015, då i nya bilen som redan används i de europeiska serierna. Ett stort tack till Mac Möller som går in som medfinansiär till Henkes nya bil i samarbete med Wasa Kredit. Henric mål är att följa upp den andraplats han hade 2014 med att vinna serien 2015! Vi vill passa på att tacka för ert stöd under 2014 och hoppas att ni tyckte det var lika spännande som vi att följa Henrics framsteg på banorna. Nu ska vi bara se till att det blir en slutseger också! Henric planerar också att köra några lopp med Clio Cup Benelux.
Vi räknar med att Peter Larsson fortsätter köra för oss även nästa säsong. Peter hade några oturslopp med ett par krascher men visade både i Pärnu och på Mantorp att pallplatsen inte var långt borta.
Clio-programmet för 2015 är presenterad och går i huvudsak tillsammans med STCC.
08-09/5 Skövde
29-30/5 Anderstorp
05-06/6 Göteborg *
10-11/7 Falkenberg
25-26/7 Kinnekulle **
28-29/8 Pärnu Estland *
11-12/9 Solvalla
25-26/9 Knutstorp Final

Preliminärt *
SSK Race Week **

 

Swedish GT

Nytt för i år är att Swedich GT-serien drivs av STCC-organisationen och därmed sammanfaller flera av tävlingarna med STCC och Clio-tävlingarna. Tävlingarna körs på Anderstorp, Falkenberg, Gälleråsen samt finalen på Knutstorp med Autoropa Racing Days.
Planen för PFI är att köra i Swedish GT med två Porschar. I den ena kör Patrik och Henric Skoog som siktar på att ta hem segern i klassen. Den andra Porschen är tänkt för gästchaufförer.

 

VLN

PFI har under längre tid deltagit i den tyska långloppsserien VLN som enbart kör på Nürburgrings GP- och Nordslinga. Planen är att fortsätta köra även 2015 men med en liten förändring, med en större bränsletank i Porschen kan vi sträcka ut stinterna till att köra tre istället för fyra och därmed kör vi med tre förare som kör var sin stint iställer för två som tidigare kört två stinter var. Så med ett stopp mindre räknar vi med att bli snäppet snabbare och att nå pallen är ingen omöjlighet!

Preliminärt kommer vi delta i följande VLN-lopp:
28/03 - 61. ADAC Westfalenfahrt
25/04 - 40. DMV 4-Stunden-Rennen (Event med PFI-gäster)
22/08 - 38. RCM DMV Grenzlandrennen
05/09 - Opel 6 Stunden ADAC Ruhr-Pokal-Rennen
17/10 - ROWE DMV 250-Meilen-Rennen (Event med PFI-gäster)

 

Övriga tävlingar och event
·         Ett försäsongstest planeras på Spa och eventuellt också på Zolder.
·         Vi jobbar på att kunna delta i 24-timmars på Nürburgring med vår Porsche. Tävlingen går i 16-17 maj
·         Under våren räknar vi med att ha en track day på Kinnekulle Ring. Körning med egen bil och medåkning i Porsche och Clio.
·         Torsdag 23/4 har vi event med Scania på Arlanda i samarbete med Porsche.
·         I slutet maj planerar vi ett 3 timmarsrace på Gälleråsen med Volvo C30, troligen 21 eller 28/5.
Vill ni ha ett eget event så tveka inte att kontakta oss för ett förslag.

Vi vill gärna fortsätta våra goda samarbeten med Er och välkomnar även nya partners.
Själva stöttar vi DHL Dreams Delivered,  Projekt Playground och Min Stora Dag.  Förutom ekonomiskt bidrag kommer vi även erbjuda medåkning till Min Stora Dag i samband med STCC helger. Vi uppmanar er att stötta dessa eller andra välgörenhetsprojekt.

Vi ser fram emot racingåret 2015 och hoppas ni gör detsamma!

2014-10-30
Förberedelser för Dubai 2015 pågår

 

PFI-racing och ALFAB Racing är i full gång med förberedelser inför 24-timmarstävlingen i Dubai i januari 2015.

Vi är enda svenska bilen i startlistan http://www.24hdubai.com/ENTRY-LIST och bilen kommer köras av Patrik och Henric Skoog samt ALFAB Racings Erik Behrens och Daniel Roos.

2014-10-16
Henke testade STCC

I tisdags var Henric Skoog i Karlskoga och testkörde STCC och nya Clio Cup-bilen.

 

Från Dagens Eskilstuna Kuriren:

 

Bilsport Supertalangen Henric Skoog, 18, kan se tillbaka på en lysande säsong i Clio Cup. Nu har han fått chansen att testköra för landets bästa STCC-team.
– Väldigt stort, säger racingföraren från Eskilstuna.

Volvo Polestar Racing har vunnit STCC de senaste två åren och är utan tvekan Sveriges hetaste team med stjärnförarna Thed Björk och Fredrik Ekblom. Därför är det förstås en jättemöjlighet för Skoog att få testa i en sådan miljö.
– Det är grymt att få jobba med ett så proffsigt team, de har ju vunnit STCC två år i rad. Det är väldigt stort. Bara sju blev uttagna till det här av alla som kör i Sverige, säger Henric.
Testet hölls i måndags eftermiddag/kväll på Gelleråsen i Karlskoga.
– Jag var faktiskt inte så nervös som jag hade trott. Man hade ju ingen press på sig. Det viktigaste var att ta sig runt banan men visst gick det fort. Det gick bra för mig och det känns skönt.
Skoog tog tre segrar i Clio Cup den här säsongen och slutade tvåa i totalen. Han har även kört utomlands.
Är du sugen på att ta klivet till STCC nästa år?
– JA, förra året fick jag erbjudande om att köra men tackade nej till ganska snabbt. I år ska vi kolla på det mer allvarligt och försöka lägga upp en budget. Om man ska åka STCC krävs det en helt annan budget. Efter att vi pratat ihop ska vi nog ha kontakt med några team.
Under testdagen fick Henric även testköra den nya Clio Cup-bilen.
En häftig dag – således.
– Jag vill tacka Volvo Polestar, STCC och KAK (Kungliga Automobil Klubben) för att de gör de här dagarna, säger Skoog.

 

Länk till artikeln: http://ekuriren.se/sport/ovrigsport/1.2704942-fick-testa-med-sveriges-basta-team-valdigt-stort

2014-10-14
Lyckad VLN-helg för PFI-racing

Vi hade för första gången tre bilar till start i helgens VLN, två Porschar och en Clio. Förutom ett stort antal teamdeltagare som behövdes till bilarna var det också runt 20 gäster som följde loppet på och runt banan. Ett stålande höstväder gjorde helgen till en av de bättre VLN-helger som vi deltagit i.

 

Startnummer 61 kördes av Patrik Skoog och Peter Granstrand.  Peter körde flera lopp förra säsongen men detta loppet var Peters premiär för i år.
Peter hade ett litet äventyr under fredagens träning med medåkning när han i hög fart fick punktering vid Flugplats . Men med hjälp av mekanikerna Pontus och Rasmus som tog teambilen och letade upp var Peter befann sig och däcket byttes på plats vid sidan av banan så att Peter och medåkningspassageraren kunde fortsätta varvet runt.
Kvalet blev en timma förskjutet på grund av dimma. När det väl startade så satte Patrik en ny personbästatid på 8:33 vilket är 7 sekunder bättre än tidigare. Även Peter satte en bra tid på 8:56. Patriks kvaltid räckte till plats 30 på startlinjen.
Patrik startade racet och körde 6 varv, bytte till Peter som körde lika många. Patrik gick sedan ut på ett nytt set däck och körde 7 varv. Peter avslutade med 6 varv och med totalt 25 körda varv på drygt 4 timmar slutade de 26:a totalt och 7 i klassen av 15 bilar.

 

Den andra Porschen som hade startnummer 98 rattades av Gustav Bard och Kenne Rydgren. Båda  är erfarna chaufförer, Gustav har tävlat mycket i Porsche och Kenne har lagt många varv på Ringen. Kenne har testat bilen på Mantorp tidigare i år men för Gustav var det första gången i bilen. Båda var jämnsnabba i kvalet, endast två sekunder skiljde mellan dem och det var Gustav som var den snabbare  av dem med tiden 9:20. Det innebar en 79:e plats i starten.
Gustav inledde racet men missade en dubbel gulflagg och körde om en bil vilket bestraffades med ett varvs avdrag i resultatlistan. Båda körde 6 varv mellan bytena så det resulterade i 24 körda varv men bara 23 som räknades pga bestraffningen.  Bästa varvtiden av de båda sattes av Kenne på 9:10. Det  blev plats 71 i mål men utan bestraffningen hade det betytt plats 48 vilket är imponerande premiär för dem.

 

De som nog imponerade mest var ändå Clio-killarna Henric Skoog och Jonas Nystedt som kvalade in på plats 176 men slutade 94 i mål. Det är 82 platsers förbättring! I klassen för Clio Cup-bilar blev de 4 av 12 bilar med sina 22 körda varv! Henkes snabbaste tid i racet var 9:53 vilket är riktigt bra. För Jonas som Henke delade bil med var det premiär i bilen och han hade stabila tider med 10:35 som bästa varvtid i loppet.

 

2014-10-06
PFI med tre bilar i VLN

PFI ställer upp med tre bilar i det näst sista VLN loppet för säsongen. Förarna i bilarna är:


#61 i klass SP7, Porsche 997 GT3 Cup 2011
·         Patrik Skoog, Torshälla
·         Peter Granstrand, Kullavik
#98 i klass SP7, Porsche 997 GT3 Cup 2009
·         Kenne Rydgren, Örebro
·         Gustav Bard, Lidingö
#645 i klass CUP3, Renault Clio Cup 2012
·         Henric Skoog, Torshälla
·         Jonas Nystedt, Eskilstuna


Kval och race går på lördag den 11 oktober:
08:30 – 10:00                      Kval
12:00 – 16:00                      Race 4 timmar

 

Det går att följa loppet via en app (endast iPhone/iPad) som heter GPSauge Racing App. Det finns också live timing via www.vln.de

Peter och Patrik kommer vara på Spa/Francorchamps på onsdag för träningskörning, för att vara på plats på Nürburgring på torsdag. Torsdagen är det mest iordningställande i boxen och ställa upp och se över bilarna. Fredagen ska bilarna besiktigas och det brukar också vara en tvåtimmars träning på eftermiddagen/kvällen.

 

Under tävlingen kommer förarna till Porscharna köra i ca 1 timma var, sedan är det dags att komma in i depå och tanka, byta däck och förare. Ett snabbt byte krävs för att inte tappa tid och placeringar, så det är en utmaning även för teampersonalen under ett lopp. Denna helg blir extra utmanande eftersom vi tidigare bara kört med en bil och nu ska vi köra med tre.

Ni har väl sett Patrik köra ett varv på Ringen från träningen under VLN8?  Filmen finns här: https://www.facebook.com/video.php?v=709240515812458

2014-09-21
Se hela Henkes vinnarheat på svtplay

På följande klipp kan ni se hela det spännande heatet i Clio Cup när Henric tog segern i finalen på Mantorp.

 

http://www.svtplay.se/video/2319435/motor-stcc-mantorp-park

 

Clio heatet börjar vid ca 00:43:00. Vid ca 00:56 så intervjuas pappa Patrik under racet och segerintervjun med Henke är vid 1:08:00

 

2014-09-21
Henric högst upp på pallen i Mantorp

Henric Skoog vann Clio Cups sista heat i finalen på Mantorp Park. Klara seriesegraren Helling fick en drive-through efter en tjuvstart och Henrik tog över ledning efter att ha passerat Janne Gustafsson som hade en bättre tid i heat 1 och startade tvåa. Henrik var uppvaktad av Albin Wärnelöv i slutet av racet men kunde hålla undan och ta sin fjärde seger för säsongen.
Henric tar alltså dubbla SM-silver i Clio Cup respektive JSM (resultat bland de upp till 25 år). Henrik började säsongen bra med tre heatsegrar på de första två tävlingshelgerna och hade då snabbaste varvtider av alla på kval och race. Men från Falkenberg där det kördes fyra heat var Robert Helling strået vassare och tog sedan nio segrar i rad och avgjorde Clio Cup redan förra deltävlingen på Solvalla. Henrik har förutom sina fyra segrar tagit sju andraplatser och två brons och har bara varit utanför pallen de två tävlingar som han tvingats bryta.

Peter Larsson var ytterst nära att ta en pallplats när han var 12 hundradelar bakom trean Gustafsson i mål. Peter som bara kör bilen med händerna på grund av en ryggskada blev tia totalt men missade en hel tävlingshelg på grund av krasch i första tävlingen i Karlskoga. Han har sedan haft en fjärde plats som bästa resultat från Pärnu innan han tog ytterligare en fjärdeplats på Mantorp i helgen.

En som varit på pallen under året var Johanna Jovér när hon tog ett brons i Göteborg. I helgen blev hon sjua och åtta och totalt slutade hon sjua i Clio Cup och fyra i JSM! Johanna visade sin snabbhet vid Solvalla efter hon var inblandad i en sammanstötning och blivit hindrat och sedan körde upp sig flera platser i fältet och satte tredje snabbaste tid.
Clio Cup är nu avslutat och vem som kör vad och vad PFI deltar i under nästa säsong är inte fastställt men arbetet med planering har redan startat.
Men det är inte färdigkört för PFI-racing för året. Vi har ett stort deltagande i kommande VLN lopp den 11:e oktober. Då ska vi köra med två Porschar och eventuellt även med Henkes Clio. Innan tävlingen blir det en träningsdag på Spa/Francorchamps i Belgien.
Planer pågår också planer att delta i 24-timmars i Dubai i januari tillsammans med team Alfab från Västerås i deras Aston Martin. Mer information om detta kommer senare.
2014-09-19
Final i Clio Cup

I helgen är det final i Clio Cup på Mantorp Park och hittills är test och kval genomförda. Testet på morgonen fördröjdes på grund av dimma men kom igång en timma senare. Kvalet genomfördes på eftermiddagen i fint sensommarväder. Henric kvalade trea efter Helling och Gustafsson. Peter Larsson startar åtta och Johanna Jovér nia.

De två heaten genomförs imorgon lördag, kl 9:00 och kl 13:15. Men det finns risk att tidsschemat blir förändrat eftersom det finns risk för dimma även imorgon.

2014-09-13
VLN 8 - inställt

Idag är det dags för PFI att köra VLN deltävling 8. Johan Löfqvist och Patrik Skoog delar bil och snart är det dags för kval. Resultat och live timing finns på http://www.vln.de/. Racet startar kl 12 och målgång kl 16.

 

Uppdaterat:

Patrik och Johan kvalade in som bill 22:a total av drygt 170 startande och sexa i klassen av 17 i klassen SP7. Kvalet blev avkortat pga dimma. Racet blev sedan inställt eftersom sikten var för dålig.

 

2014-09-04
Dags för andra hästkrafter på Solvalla

Clio cup går in i slutstriden. Nu återstår bara två deltävlingar och Solvalla är först ut. Läs mer om slutstruden på stcc.se: http://www.stcc.se/2014/09/04/wernersson-vill-stoppa-helling/

 

Teamet är redan på plats på Solvalla med två trailers för vi kommer ha en del besökare i helgen så vi behöver plats för både bilar och bord. Ni som planerar att vara på plats på Solvalla är hjärtligt välkomna. OBS, Clio-teamen står uppe till vänster sett från infarten.

 

 

 

 

2014-08-25
Se hela Clio Cup heat 2 från Knutstorp på SVTplay

 

Det var ett händelserikt andra heat på Knutstorp, som tyvärr inkluderade en krasch för Henric Skoog som inte lyckades väja för en bil som snurrade framför honom. Bättre gick det för Johanna Jovér som blev fyra och i slutet på loppet gjorde bra försök att ta tredjeplatsen men det lyckades inte. Se loppet i början på sändningen nedan.

http://www.svtplay.se/video/2243623/stcc/motor-stcc-ring-knutstorp

 

I mästerskapet så tappade Henric ytterligare poäng mot Helling som nu leder med 41 poäng före Henric.

 

2014-08-22
Henke tvåa i knutstorpskvalet

Henke tog tidigt ledningen i kvalet men Helling satte en tid som var ett par tiondelar snabbare. Henke låg ute länge och försökte matcha och ta tillbaka polepositionen men däcken har en peak och efter det är det svårt att förbättra sig så han får nöja sig med att starta tvåa. Hela fältet var tätt och Johanna tog en stark femteplats. Peter hade sjunde tid i kvalet. Båda heaten går imorgon förmiddag, 09:00 och 10:30.

 

2014-08-21
Clio Cup på Ring Knutstorp

Teamet och alla tre PFI-förarna är på plats i Skåne för den sjätte deltävlingen i Clio Cup av åtta. Alldeles strax är det dags för första träningen och helgens övriga tider finns här http://www.stcc.se/race/race-4/

I toppen måste Henric vara före Helling för att inte försprånget ska öka. Sedan vill vi gärna se Peter på pallen, han var ju nära i Pärnu och utan missen i starten hade han haft stora chanser att bli trea. Johanna visade också bra form i Pärnu och hade i ett av träningspassen där lika tid som Henke.

Det går att följa tävlingens tidtagning live på http://www.motorsport-events.se/racemonstcc1/#

 

 

2014-08-19
Resultat från Swedish GT i Karlskoga

Det blev ett guld, två silver och ett brons i GTA-klassen för PFI-racing två Porschar i de tre heaten som kördes under svåra förhållande med både regn och upptorkande bana som gjorde däckvalet extra lurigt. Först körde varje förare var sitt heat och Henric ledde från start till mål bland Am-förarna men hade en Ferarri 458 några tiondelar efter sig i mål. Patrik som hade lite tuffare motstånd bland Pro-förarna och blev tvåa i klassen efter Richard Göransson, och trea total.

För den andra bilen gick det inget vidare i första Am-heatet när Fredrik Behring (som ersatte Kenne Rydgren som hamnade på sin svensexa istället för att köra Kanonloppet) blev påkörd och fick bryta. Bilen fixades av mekanikerna Pontus och Rasmus till andra heatet en stund senare. Även Kenneth Pantzar i Pro fick problem i sitt lopp och var två varv efter i mål.

I långloppet där båda förarna kör var sin stint var Henric och Martin Nelsson i en Ferrari ihop i första sväng vilket resulterade i en punktering för Henke och han fick gå i depå och byta däck vilket resulterade i att de var nästan två varv efter och Henric fick börja jaga ifatt. När detvar dags för byte så chansade de på att byta från regndäck till slicks och det lönade sig för i slutet var Patrik överlägset snabbast på banan och de tog sig upp till en tredjeplats i GTA-klassen och femma totalt. Ännu bättre gick det för Behring/Pantzar som körde stablit hela loppet och slutade tvåa i mål.

Läs mer på http://www.swedish-gt.se/ och resultatlistor finns på http://amigoo.se/event/819

2014-08-15
PFI med två Porschar i Kanonloppet

Lördag och söndag går Kanonloppet av stapeln i Karlskoga och PFI kommer delta i Swedish GT med två bilar. I den ena kör Patrik och Henric Skoog och i den andra kör Kenneth Pantzar och Kenne Rydgren. Det blir dels ett "långlopp" på 50 minuter inkusive förarbyte, och dels var sitt sprintlopp på 20 varv.

 

Tidsschema för helgen finns här : http://www.karlskogamotorstadion.com/files/Gällande%20tidsschema%202014-07-21%20pre.pdf PFI-Porscharna kör alltså i det som det står GT i tidsschemat och det är två klasser samtidigt, GTA och GT4 och vi kör i GTA.

 

Tidtagning live på amigoo http://amigoo.se/

 

2014-08-10
Henric tvåa i Estland

Det blev två andraplatser för Henric i Clio Cup tävlingen i Pärnu i Estland. Robert Helling var snabbare i kvalet och kunde hålla sin ledning i båda heaten som blev relativt odramatiska för de två i toppen. För Peter Larsson och Johanna Jovér hände det lite mer. De körde båda väldigt snabbt i heat ett där Peter blev fyra, säsongsbästa för honom, och Johanna femma med en varvtid som var något bättre än Peters så hon fick starta fyra i heat två. Där gjorde hon en bra start och tog en placering från Linda Johansson men blev sedan påkörd och fick bryta loppet. Även Peter var inblandad i en sammanstötning och hamnade sist som också blev hans position i mål.

I tabellen tappade nu Henric ledningen i Clio Cup, som han haft sedan säsongsstarten, till Helling.

 

 

   

2014-08-09
Kval i Pärnu genomfört

Henric fick andra snabbast tid i kvalet i Pärnu med Peter trea och Johanna sexa. Henric förbättrade sin tid med fyra tiondelar från testet men Helling, som också satte en snabbare tid än Henric på gårdagens sista träning, var snabbast i kvalet med en tiondel.

Det var svårt att få till ett fritt varv på grund av gulflagg och safetycar så förarna gjorde ett bra jobb under förutsättningarna.

Race 1 startar 14:35  och race 2 startar 16:45 estninsk tid, 13:35 resp 15:45 svensk tid. Det kom några regndroppar i slutet på kvalet så vädret kan spela in under dagens race.

Vi har inga uppgifter på om det finns någon livetiming men vi försöker rapportera via hemsida och facebook så gott det går.

  

2014-08-08
PFI snabba på testet i Pärnu

Inför tävlingen i Pärnu så är det två testdagar med totalt sju halvtimmaspass och efter sex av dem så har Henric den snabbaste tiden 1.26.655 före Helling på 1.26.835 och PFIs Peter Larsson som trea på 1.26.968! Även Johanna Jover har varit snabb och har fjärde tid med 1.27.185. Alltså PFI på plats 1, 3 och 4!

Vi planerar att inte köra sista testpasset utan förbereder nu bilar och förare inför morgondagen som börjar med kval på förmiddagen och två tävlingsheat på eftermiddagen.

 

  

2014-08-03
Estland nästa

Efter dubbeltävlingarna i Falkenberg nådde Clio Cup halvtid i säsongen. Henric leder Clio Cup serien med tre förstaplatser och lika många silver. Kommande helg börjar andra halvan och först ut är estniska Pärnu. Som det ser ut så ska alla tre PFI-racings förare vara med och köra i Pärnu och teamet börjar rulla med trailern redan på tisdag mot Estland.

 

Årets alla tävlingar med Henrics resultat:
3-4 maj – Karlskoga; 1:a och 1:a
6-7 jun – Göteborg; 1:a och bröt
11-12 jul – Falkenberg; 2:a och 2:a
13 jul – Falkenberg; 2:a och 3:a
8-9 aug – Pärnu (Estland)
22-23 aug – Ring Knutstorp
5-6 sep – Solvalla
19-20 sep – Mantorp Park

2014-07-18
Henric fortfarande i ledning efter Falkenberg

Förra helgen kördes Västkustloppet på Falkenbergs Motorbana där Clio Cup dubblerade och körde fyra heat istället för två, och där PFI deltog även i Swedish GT. Så det krävdes två trailers med teamets bilar och utrustning till Falkenberg. I tryckande värme avgjordes två heat i Clio Cup på lördagen med samma resultat i båda heaten. Henric var tvåa efter Robert Helling som visade redan förra året att han är snabb på Falkenbergsbanan. Ytterligare två heat kördes på söndagen men nu hade vädret växlat om till ihållande regn och delar av racen kördes bakom safety-car. Men resultatet i toppen blev ändå nästan detsamma med Helling i topp och med Henric som tvåa i ena heatet och trea i det andra. PFI-racings Johanna Jovér blev sexa som bäst i helgen och Peter Larsson hade tre åttondeplatser.
Trots att Helling tog fyra raka så leder fortfarande Henric på 144 poäng med Helling nu tvåa med 136. Nästa tävling är i estiska Pärnu 8-9 augusti där ambitionen är att ta segrar och utöka luckan till Helling.


I Swedish GT var tanken att Patrik och Henric skulle dela körningen i söndagens en-timmas långlopp i Porschen. Patrik körde test och kval eftersom Henric hade ett fullt schema i Clion, och höll sig i toppen på både träning och kval. Men när det var dags för loppet så tilltog regnet och det bestämdes att racet skulle ställas in av säkerhetsskäl. Nästa Swedish GT körs på Gälleråsen i Karlskoga den 17 augusti.

2014-07-11
Henric tvåa i Falkenbergskvalet

För första gången i år var Henric inte kvalsnabbast, men en andratid är inte fy skam det heller. Snabbast var Robert Helling som även var snabbast på träningen. Peter och Johanna blev nia respektive tia. Race imorgon bitti klockan 9.
2014-07-09
Falkenberg nästa, med dubbla Clio race och Swedish GT

Den 12-13 juli är det Clio Cup i Falkenberg i det klassiska Västkustloppet. Det som är speciellt för detta race är att Clio Cup görs upp i dubbla tävlingar,dvs fyra heat mot normala två. Två race är på lördag och två på söndag. På söndagen är det också Swedish GT och vi räknar med att ha åtminstone en, kanske två Porschar med i startfältet.

För Henrics del blir det en viktig helg att ta sig i mål och bärga så mycket poäng som möjligt eftersom det finns möjlighet för konkurrenterna att hämta upp poäng i de fyra heaten.

 

En glädjande nyhet är att Peter Larsson nu är tillbaka efter kraschen i Karlskoga. Han stod över förra racet i Göteborg på grund av en befarand spricka i nacken, men efter att en specialist tittat närmare på det så visade det sig inte vara någon risk för fortsatt körning.

 

Vi hoppas på att Johanna kommer till start i Falkenberg. Som ni kanske sett har vi en uppmaning att supportar hennes restrande säsong på grund av höga kostnader i göteborgskraschen.

 

2014-07-09
PFI-racing uppmanar; Stötta Johannas fortsatta satsning i Clio Cup

PFI-racings Johanna Jovér som var på pallen i Göteborg, satte samma helg bilen i betongmuren under kvalet. En reparation som tyvärr kostade en stor del av årets racebudget och hennes fortsatta engagemang i serien är hotad. Vi i PFI-racing vill väldigt gärna ha Johanna med på resterande tävlingar då vi tycker svensk racing behöver behålla de få tjejer som väljer att satsa på banracing.

Vi vill därför uppmana våra samarbetspartner att vara med och göra en extrainsats för att Johanna kan fortsätta sin säsong i Clio Cup.

 

Hittils har vi fått positiv respons från STCC, Unite Logistics, Foilex, 360gfx, Exin och Berglunds Åkeri som alla ger motsvarande 5000 kr.

Vill ditt företag också vara med så hör av dig till Patrik Skoog, 0708 35 37 24
eller Patrik Lundstedt, 0708 72 34 34.

2014-06-19
Läs om Henke på stcc's hemsida

Uppmärksamheten kring Skoogs deltagande på ringen fortsätter. Idag är det STCC.se som har en artikel om Henke. Läs den här: http://www.stcc.se/2014/06/19/henric-skoog-kor-clio-cup-pa-nurburgring/

 

 

 

 

2014-06-18
Patrik och Henric i dagens Eskilstuna Kuriren

I dagens Eskilstuna-kuriren finns ett reportage om Patrik och Henrics körning på Nürburgring. 

 

2014-06-18
24-timmars på Nürburgring i Midsommar

Nu är det äntligen snart dags för 24-timmarsloppet på tyska Nürburgring. Trailern och teamet är redan på plats och förberedelserna pågår. Patrik Skoog kör alltså med team Dunkhols från Trosa i deras bil med startnummer 68 i klass SP7. Bilen är en 997 GT3 cup liknande den som Patrik brukar köra VLN med.  Totalt är det 175 bilar i startfältet, vilket är något färre än det ibland kan vara i VLN-loppen där det ibland är upp mot 220 bilar.

 
Även nyblivne 18-åringen Henric Skoog (han fyllde igår) ska tävla på Nürburgring i helgen. Han deltar i Clio Cup Central Europe som kör en deltävling här under 24-timmars helgen. Det blir Henkes debut på Nürburgring och den utmanande Nordslingan och han kör med sin egen Clio Cup-bil. Tävlingen avgörs på fyra varv på slingan på lördag förmiddag.
Mer information om helgen finns på http://www.24h-rennen.de


Tidsschema för helgen ser ut så här. Patrik och Henrics aktiviteter är rödmarkerade:
Mittwoch, 18. Juni 2014
16:00 h Adenauer Racing Day (Zentrum Adenau, Kirchstraße) Showevent
Donnerstag, 19. Juni 2014
08:00 – 11:20 h Rundstrecken Challenge Nürburgring (N) Leistungsprüfung
08:20 – 08:45 h ADAC Procar – DTC (GP) Freies Training
09:00 – 10:30 h Tourenwagen-Revival (GP) Demorunden
10:50 – 11:20 h ADAC Procar – DTC (GP) Qualifying 1
11:55 – 14:15 h ADAC 24h-Classic (G) Qualifying
14:45 – 16:45 h ADAC Zurich 24h-Rennen (G) Freies Training
17:15 – 18:15 h Clio Cup Central Europe /
Spezial Tourenwagen Trophy (G) Freies Training
18:45 – 23:00 h ADAC Zurich 24h-Rennen (G) Qualifying 1
Freitag, 20. Juni 2014
08:15 – 09:05 h Clio Cup Central Europe /
Spezial Tourenwagen Trophy (G) Qualifying
09:20 – 09:50 h ADAC Procar – DTC (GP) Qualifying 2
10:15 – 12:15 h ADAC Zurich 24h-Rennen (G) Qualifying 2
12:45 – 13:15 h ADAC 24h-Classic (G) Startaufstellung
13:35 – 16:35 h ADAC 24h-Classic (G) Rennen
17:10 – 17:50 h ADAC Zurich 24h-Rennen (G) Top-30-Qualifying
17:50 – 18:40 h Tourenwagen-Revival (G) Demorunden
19:05 – 19:30 h ADAC Procar – DTC (GP) Rennen 1
19:45 – 21:10 h Falken Drift Show (M) Showevent
21:15 – 21:40 h RedBull FMX Show (M) Showevent
Samstag, 21. Juni 2014
08:30 – 09:30 h ADAC Zurich 24h-Rennen (G) Warm-up
09:40 – 10:40 h Tourenwagen-Revival (N) Demorunden
10:00 – 10:25 h ADAC Procar – DTC (GP) Rennen 2
11:35 – 12:35 h Clio Cup Central Europe /
Spezial Tourenwagen Trophy (G) Rennen
13:00 – 15:00 h ADAC Zurich 24h-Rennen (G) Eventprogramm
14:10 – 15:00 h ADAC Zurich 24h-Rennen (G) Startaufstellung
16:00 h ADAC Zurich 24h-Rennen (G) Start
Sonntag, 22. Juni 2014
16:00 h ADAC Zurich 24h-Rennen (G) Zieleinlauf
Genutzte Streckenvarianten: (N) = Nordschleife · (GP) = Grand-Prix-Kurs · (G) = Gesamtstrecke

2014-06-12
Henke och Johanna till Falkenberg

SSK serien kör på Falkenberg i helgen och flera Clio Cup-förare passar då på att köra i klass SSK3 med sina Clio-bilar, en bra träning inför Västkustloppet där Clio Cup avgörs i hela fyra race! Både Henric och Johanna kör i helgen. På http://www.sskserien.se/ går det att se resultat och live timing finns på http://amigoo.se/event/700
2014-06-12
Summering Göteborg City Race 2014

Race 1: Henke Skoog var snabbast på kvalet och vann sitt tredje raka race, och Johanna Jovér på en fin 6:e plats och bästa tjej.

Race2: Henke startar tvåa och ligger många varv tätt bakom ledaren Rickard Hansson, gör en attack men de krokar i varandra i böjen efter start och målrakan. det slutar i räcket och båda får bryta.
Glädjande nog kom Johanna på tredje plats, hennes första pallplats i Clio Cup, vilket var ett av målen i år.

 

Henric leder tabellen på 75 poäng före två som delar på andraplatsen med 50 poäng var.

2014-06-05
PFI på plats i Göteborg

Nu är trailern på plats i Göteborg och bilarna är redo för Göteborg City Race. Peter kommer inte att köra denna helg på grund av oklarheter kring en eventuell skada från förra racet i Karlskoga. 

Tidsschema för Clio är

Fredag 6/6 09:30 Test

Fredag 6/6 14:15 kval

Lördag 7/6 10:50 heat 1

Lördag 7/6 13:55 heat 2 

 

Läs om Henric på STCCs sida: http://www.stcc.se/2014/06/05/skoog-favorit-helling-och-johansson-vill-ha-revansch/ 

 

2014-05-28
Patrik och Henke kör Swedish GT

I helgen kör Patrik och Henke Swedish GT på Mantorp Park i en Porsche. De kör dels var sitt sprintrace, och sedan delar de bil i ett "långlopp" på 50 minuter. Läs mer i artikeln på http://www.swedish-gt.se/ "Far och son Skoog kör tillsammans i Swedish GT"'

 

 

2014-05-19
VLN helg med mycket rödflagg

 

VLN deltävling 4, den andra som PFI deltar i, genomfördes den 17 maj på Nürburgring med Patrik Skoog och Johan Löfkvist bakom ratten. Men det var en racehelg med många avåkningar. På fredagens träning krånglade bilens växlingssystem och när det var dags att komma ut på banan blev det rödflagg pga en kraftig avåkning som krävde en del räddningsinsatser.

Kvalet avbröts också på grund av avåkning och reparationsarbetet tog tid så kvalet kortades ner. Patrik körde på 8.48 vilket räckte till en 46:e startplats.

I racet startade Patrik som lämnade över till Johan efter en timma. Johan satte nytt personbästa med 9:09 i sin stint. Patrik körde sedan ett pass till men när Johan nyss kommit ut på sin sista stint så blev det rödflagg efter en krash på långa raksträckan när två bilar kört ihop. Racet återstartade inte så Patrik och Johans 44:e placering de hade vid rödflaggen blev slutresultatet. I klass SP7 räckte det till 7:e placering.

Nästa aktivitet på ringen blir när Patrik ska köra 24-timmars med Team Dunkhols i midsommarhelgen.

2014-05-16
VLN i helgen

PFI deltar just nu i den fjärde deltävlingen i VLN på Nürburgring. Det har genomförts ett träningspass som tyvärr inte kunde utnyttjas. Först krånglade paddelväxelsystemet och en ny ECU monterades. Just när det var klart så blev det rödflagg pga en olycka och träningen avbröts. Så det blev inga varv för Patrik och Johan och de so skulle åkt med på medåkning. Vi kör kvar imorgon förmiddag och racet går kl 12-16.
2014-05-05
Klartecken från Larsson efter sjukhusbesök

Text från Renault Motorsport Sverige (http://motorsport.renault.se/2014/05/04/klartecken-fran-larsson-efter-sjukhusbesok/)

Hålla där, Peter Larsson, 45 år, Clio Cup-premiärens otursgubbe nummer 1 på Gelleråsbanan utanför Karlskoga i lördags.
Hur mår du i dag (söndag)?
– Jo, det är bra.
Det som såg ut att bli din bästa racehelg i karriären slutade i stället med ett besök på sjukhus. Du gjorde ditt bästa kval och erövrade ruta tre i det första heatet. Ändå fick du starta bland de sista! Vad hände?
– Det började regna och tävlingsledningen hängde ut skylten wet race. Då tog vi för givet att man skulle köra på regndäck och bytte, men man får ju välja så det blev lite tveksamheter och killarna i teamet resonerade fram och tillbaka. Men när molnen skingrades och solen tittade fram började alla lägga på slicks igen och då bytte vi också. Vi fick två minuter på oss, men helt plötsligt skickade de ut alla på banan. Det som var lite konstigt var att de visade två minuter med fingrarna, men då sa han borta vid flaggposten att nu ska ni ut. Där stod jag med två regndäck och två slicks och då var det inte mycket annat att göra än att fortsätta. Vi fick byta färdigt och sedan skickade de ut mig och Johanna Jovér, som heller inte hunnit byta tillbaka i tid, sist i fältet efter det första formeringsvarvet.
I ett händelserikt race där många hade bekymmer på det blöta underlaget avancerade du till sjunde plats och klockades dessutom för tredje bästa tid i racet – och erövrade därmed tredje startposition i det andra heatet.
– Det kändes klockrent. Jag var aldrig av eller snurrade. Jag körde ganska lugnt i början för att komma igång och sedan stod jag bara på. Jag hängde på Linda Johansson och låg några meter bakom henne ganska länge. Jag var väl nära att försöka gå om, men jag ville inte riskera något och var ganska nöjd med att ligga och jaga. Det gav mycket träning och kändes bra.
I det andra racet för dagen hade du verkligen chans att ta revansch, men så försvann du redan på formationsvarvet!?
– I startkurvan gick jag in med lite för hög fart. Jag ville värma upp däcken rejält och det bara toksläppte bak. Jag gled ut i gräset och fastnade i ett dike alldeles intill banan. Jag hade i bakhuvudet att jag tidigare varit lite för försiktig i början. Kör man för dåligt i uppvärmningen finns det en risk att det händer något i starten i stället.
Hur gick dina tankar när du satt där i bilen – i diket?
– Då ville jag bara därifrån kan jag säga. Det var värre än däcken i det första heatet för i det hade jag ju i alla fall chansen att köra upp mig.
Eftersom du är förlamad från bröstet och nedåt fick du sitta kvar i bilen till racet var över. När du och bilen bärgats tillbaka till depån tog sjukvårdspersonalen hand om dig och det blev transport i ambulans till sjukhuset i Karlskoga. Det såg lite dramatiskt ut. Hur mådde du?
– Jag åkte på den där bärgningsplåten och där gungar rätt bra. Jag tappade färgen och Patrik Skoog i teamet trodde att jag hade blivit sjösjuk. Sjukvårdspersonalen reagerade på mitt bleka ansikte och då var det bara att göra som de sa. Bärgaren släppte för övrigt ner mig vid besiktningshuset framför alla andra och det kändes inte så där jättekul direkt.
Vad hände på sjukhuset?
– Där gjorde man en CT-röntgen på ryggen för säkerhets skull. Vad de såg var att jag brutit nacken en gång, men det var inte i går (skratt). Dessutom konstaterade de att en kota var sprucken, men när det kan ha hänt har jag ingen aning om. Eftersom det inte var någon svullnad eller ömt så är det troligtvis en gammal, läkt skada. Men jag tänker nog kolla med ytterligare en läkare för att få två bedömningar.
När var du och familjen hemma i Trollhättan?
– Inte förrän halv tre på natten.
Men någon dags distans till premiären – vad tar du med dig från Gelleråsen?
– Känslan av att kunna prestera. Jag var ju fyra hundradelar bakom fjolårets SM-tvåa Robert Helling och det är så man får gåshud när man tänker på det. Det är skithäftigt. Det är en underbar känsla att all träning och alla funderingar gett något.
Premiären var också din första tävling som en del i PFI Racing, ett team som även driver Henric Skoogs (som vann dubbelt på Gelleråsen) och Johanna Jovérs bilar. Hur kändes det?
– Jättebra. Det blir en helt annan grej när man är tre. Man resonerar och delar erfarenheter. Sedan tar det ett tag att lära sig släppa allt med bil och tekniska saker. Jag är ju van att alltid jobba själv och vara där och styra och bestämma.
Vad är din målsättning i Clio Cup i år?
– En pallplats ska jag ha i alla fall. Sedan är det att lära sig så mycket som möjligt, att utvecklas. Det är det som är det roligaste.

2014-05-04
Succé för Henric i Clio Cup Premiären


Snabbast på träningen, etta i kvalet och seger i båda heaten blev resultatet för Henric Skoog i premiären på Clio Cup på Karlskoga Motorstadion i lördags. Men segrarna var inte så självklara som det kan verka. I första heatet började det regna strax innan start och regndäck sattes på bilen, men bara minuter innan start blev det uppehåll och de flesta bytte tillbaka till slicks och även på Henrics bil. Det blev några hala varv i början där många sladdade av men Henric höll bilen på rätt köl. Han blev omåkt i slutet av racet av fjolårstvåan Helling men kunde snabbt ta tillbaka förstaplatsen och korsa mållinjen som segrare.
I heat 2 startade Henric som tvåa men tog över ledningen redan i första sväng och kunde hålla den positionen hela racet.
Henric som blev femma totalt under fjolåret siktar på seger i årets cup och säsongen kunde ju inte börja bättre för att uppfylla det målet.

Läs mer på
http://www.stcc.se/2014/05/03/dubbelt-skoog-i-clio-cup/
http://www.stcc.se/2014/05/03/skoog-ohotad-i-clio-kval/

 

Teamets otursman blev Peter Larsson som gjorde en fantastisk insats i kvalet och blev trea, men i det stökiga minuterna innan heat 1 så hann teamet inte med hjulbytet i tid och Peter fick starta sist. Han höll liksom Henric bilen på banan och avancerade upp till 7:e plats i mål. I andra heatet var han också trea till start men tappade bilen unde uppvärmningen och körde in i ett räcke och kunde inte köra vidare med bilen.

 

Johanna Jovér kvalade som tia, blev nia i heat ett och åtta i heat två. Hon drabbades också av bytet till slicks före heat 1 och fick starta bredvid Peter.

 

Henric leder givetvis tabellen på sina maximala 50 poäng före tvåan Helling på 36. Peter och Johanna har båda 6 poäng och ligger på 9:e resp. 10:e plats


2014-05-01
Tävlingspremiär för Clio Cup

I helgen drar Clio Cup igång säsongen med en tävling tillsammans med SSK serien på Karlskoga Motorstadion. Henric, Peter och Johanna kör för PFI Racing och hela fredagen är det träning och på lördag är det kvar och två tävlingsheat. Henric tillhör favoriterna den här säsongen och på våra träningar på Kinnekulle var inte Peter och Johanna så lång bakom så vi hoppas på flera pallplaceringar för PFI Racing.

  

2014-04-23
Clio-träning på Kinnekulle

På Annadag påsk genomfördes en heldagsträning med alla PFIs Clio Cup och Junior Cup bilar, alltså Henric Skoog, Peter Larsson, Johanna Jovér och i juniorbilen körde Wiliam Gunnarsson. Vi hade hela nyasfalterade Kinnekulle Ring för oss själva och hade hjälp av Fasth Evolution och fjolårssegraren Andreas Wernersson och hans ingenjör Andreas Almqvist att hitta rätt inställningar och förarteknik. Det var en lyckad dag i fantastiskt vårväder. Nu är hela teamet och förarna taggade för att ta oss an Karlskoga i början av maj.
2014-04-20
Tävlingssäsongen 2014 har startat

PFI racing har i inlett tävlinssäsongen 2014 när Patrik Skoog och Johan Löfqvist körde VLN deltävling 2 förra helgen. Inför helgens tävling genomfördes två träningsdagar på Spa-Francorschamps där vi också hade sällskap av flera andra svenska cup-bilar.

I VLN tänglingen satte Patrik nytt personbästa med 8:40,7 på kvalet vilket räckte till 35:e startplats. 

Racet blev blev avbrutet efter 50 minuter på grund av en olycka där räcket måste repareras och när det väl startade igen var det nerkortat med en dryg timma. Totalt körde de 17 varv och slutade på plats 41 totalt och 7:a i klassen SP7.

Tävlingen var Johan Löfqvist debut i VLN och han planerar också köra deltävling 4 den 17 maj.

2014-03-19
PFI planer 2014

Det börjar klarna hur PFI-racing kommer se ut under 2014. Den stora satsningen blir i Clio Cup där vi kommer ha tre bilar under säsongen. Förutom Henric så kommer också Peter Larsson och Johanna Jovér köra med oss.

I VLN kommer Patrik och Peter fortsätta deltaga, men nytt är också att Johan Löfqvist kommer vara med och köra på ringen och han kommer köra ett race redan i april. 

VI kommer också att delta i Swedish GT med Porschen som Patrik kört i Carrera Cup.

Vår gamla Renault Clio kommer köras för PFI-racing av William Gunnarsson som tidigare skördat framgångat i karting.

Och Vincent Lassesson kliver upp en klass till Rotax junior.

Vi ser fram emot en spännande säsong 2014. Ni hänger väl på?

2014-02-20
PFI-racing stöttar Dreams Delivered

 

PFI stöttar DHLs välgörenhetsprojekt Dreams Delivered.

 

"DHL Freight är sedan 2011 officiell logistikpartner till Vasaloppet. I år vill vi inte bara hantera Vasaloppets transporter utan också uppfylla fler drömmar för utsatta barn och ungdomar. Nu utmanar vår vd Peter Hesslin andra företagsledare att delta i Vasaloppet för välgörenhetens skull. Välgörenhetskonceptet har vi valt att kalla för Dreams Delivered. Tio biljetter finns att köpa och pengarna går oavkortat till stöd för sjuka och utsatta barn via Min Stora Dag och Project Playground."

 

2014-01-17
PFI-racing deltar på Automässan

PFI racing deltar just nu på Automässan på Svenska Mässan i Göteborg 15-18 januari inbjudna av däckbranchen som bjudit in 2000 gymnasieungdomar som kommer besöka oss. Automässan är nordens största mötesplats för fordons- och verkstadsbranchens eftermarknad. Läs mer om mässan här: http://www.svenskamassan.se/sites/automassan/
2014-01-13
pfi-racing.se nu tvåspråkig

Som ni kanske sett är det en liten flagga i överkant på hemsidan så man kan växla mellan svenska och engelska på hemsidan. Eftersom vi har en del aktiviterer och samarbetspartners utanför sverige känns det viktigt att ha en mer internationellt inriktad hemsida. Så mycket som möjligt i nyhetsväg kommer att finnas på båda språken.
2014-01-09
Följ Ljungström i Dubai

Micael Ljungström kör just nu 24-timmars i Dubai tillsammans med bland annat Erik Beherns som Patrik kört med på Spa. Följ deras framgångar på http://live.24hseries.com/ eller på Viasat Motor. Kval på torsdag och race mellan 11:00 på fredag den 10/1 till 11:00 på lördag svensk tid.

Micke och Erik kör en Aston Martin V8 Vantage GT4 för danska teamet "Perfection Racing Europe". Klass SP3 startnummer 155

2013-12-24
Merry Christmas and Happy New Year

The planning for season 2014 is ongoing and the calendar is started to be filled with Carrera Cup, Clio Cup and VLN races for the next year. One new is that the web-page pfi-racing.se will also be available in English from the beginning of 2014.

PFI-racing.se wishes all followers a Merry Christmas and a Happy New Year.

2013-11-25
Preliminär STCC-kalender 2014

Preliminär STCC-kalender för 2014 finns på stcc.se. Kalender för supportklasserna Carrera Cup och Clio Cup är inte presenterade men i huvudsak blir de samma som STCCs kalender. Länk till kalendern

http://www.stcc.se/2013/11/22/preliminar-stcc-kalender-2014/

2013-11-04
Henke nöjd med insatsen i Spanien

Henric Skoog slutade på plats 13 och 12 i helgens Europafinal i Clio Cup på spanska Motorland Aragon utanför Barcelona. Henric förbättrade sina positioner under hela helgen från träningens 16 och 18 plats och kvalets 15:e plats av totalt 26 startande.

- Jag är nöjd överlag. Plats 12 och 13 är inte fy skam i en europafinal, speciellt inte för att vara första internationella tävlingen, säger Henric. Jag förväntade mig nog inte att det skulle vara så meriterade förare med som det ändå var för det var dels var det WTCC förare och dels Eurocup-förare. I race 2 hade jag fått upp lite bättre tempo med erfarenheten från race 1. Jag gjorde en bra start och var efter några varv uppe på tionde plats, som jag tyvärr tappade till 12:e när jag bromsade lite sent in i sista böj. Tappade samtidigt kontakten med bilarna jag hade framför mig innan som jag hade haft bra häng på.

En intressant notering är att de tider Henric hade i kvalet hade räck till runt plats 5 i franska Clio Cup dvs samma placering som han hade i Clio Cup hemma, så våra svenska förare står sig bra mot de europeiska. Ytterligare ett bevis på det var den andra svenske Andreas Wernersson som segrade i svenska Clio Cup och som tog en fin bronsplats i Spanien.
2013-10-27
Henke till Europafinal

Kommande helg kör Henric i Europafinalen i Clio Cup. Från Sverige är det segraren i Clio Cup Andreas Wernesson och Henke som ska köra finalen. Ett stort reportage om Henric finns i lördagens Eskilstuna-Kuriren.

 

 

2013-10-14
Flera förbättringar på ”ringen”

Patrik och Peter körde en deltävling i tyska långloppsserien VLN i helgen och gjorde flera förbättringar mot tidigare resultat. Båda putsade sina personbästatider med  över fem sekunder när Patrik körde ett varv på 8:51.9 och Peter på 9:07.8. Dessutom blev totalplaceringen i loppet bättre än någonsin för dem med en 22:a plats av 175 startande bilar. Även kvalplacering 23 var nytt rekord för dem när Patrik satte en tid på strax över nio minuter på en upptorkande bana på lördagsmorgonen. Ett kval som blev försenat ett par timmar på grund av dimma och även tävlingen fick förskjutas med en dryg timma.
Söndagen ägnades åt turiståkning på Nordslingan med delar  av teamet och ett stort gäng supporter till Patriks och Peters tysklandssatsning.

 

2013-09-21
Skoogs femma

Fem är tydligen numret för Skoog efter finalen på Mantorp. Både Patrik och Henric slutade femma i respektive totaltabell. Patrik blev femma i båda heaten, men hade hopp om bättre placering efter att ha kvalat trea. Men en dålig start gjorde att han fick jaga och överkörde i sin iver att komma upp i fältet. Tiden i heat ett räckte bara till sjunde startplats i heat två. i Heat två gjorde han en bra start och tjänade en plats på att Ransow körde av. Men i slutet tappade han en placering till Erik Jonsson och därmed också en plats i totalen. Men efter racet flyttades Erik ner på grund av tjuvstart och Patrik blev alltså femma i både racet och totalen.

Även Henric blev femma i båda heaten och i totaltabellen och har gjort en fantastisk säsong första året i Clio Cup. Lyssna på en intervju med Henric efter Mantorp på SR Sörmland. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5653567

2013-09-19
PFI slår på stort på Mantorp

PFI kommer husera hela sex stycken bilar på Mantorp så både gamla och nya trailern är på plats. Förutom Patrik och Johans Porsche och Henkes Clio så kör Peter Granstrand med 09:an som annars går i VLN. Sedan kommer Erik Berens som kör Audi R8 i Swedish GT att stå med oss liksom Mikael Ljungström som kör en Aston Martin i samma klass.

 

2013-09-07
Ny tredjeplats av Patrik

Patrik Skoog har lagt in en högre växel och var återigen på pallen i heat ett på Tierp Arena. Dessutom hade han näst snabbaste kvaltid, bara en tiondel från omöjlige Johan Kristoffersson som för övrigt säkrade mästerskapstiteln i helgen. Patrik startade trea i heat 2 men där kom han utanför banan med en punktering som följd och efter däcksbytet så var han ett varv efter de andra och blev nia i mål.

Se loppet och en intervju av Skoog i SVT play

 

http://www.svtplay.se/video/1421257/7-9-13-40

 

 

2013-08-27
Lyssna på Henric i P4 morgon

Reportern Jonas Carnesten på Sveriges radio gjorde en intervju med Henric efter tävlingen i Karlskoga i lördags och det sändes i Jonas morgonprogram P4 morgon i P4 Sörmland. Programmet går att lyssna på via denna länk. Intervjun börjar 0:43:30 in i programmet och är ca 5 minuter långt.

2013-08-26
Patrik på pallen

Patrik tog en välförtjänt pallplats i Karlskoga i lördags, karriärens första i Carrera Cup Scandinavia. Patrik kvalade bra med en femte tid och kunde med viss hjälp av Mattes och Lars-Bertils sammanstötning ta sig upp till tredje plats.

I heat två blev han fyra, även det en stark prestation.

Henric tog en även han en fjärdeplats  och i det andra kom han i mål på sjunde plats. Henric hade en händelserik helg som inleddes med en omkullåkning på sin MC så att han knapp kom till start i Karlskoga. Dagen efter tävlingen fick han testköra STCC bil med Westcoast racing och Richard Göransson som mentor.

 

 

2013-08-16
Patrik och Henke kör Swedish GT

Henric har fått dispens från Bilsportförbundet att tävla i Porschen i helgens Swedish GT på Anderstorp. Så Patrik och Henrik kör var sin stint i de två en-timmas loppen som går lördag och söndag. De kör i klassen GTB och kör i den 2009 år Porsche GT3 Cup som Patrik och Peter annars kör på Nürburgring.
2013-08-16
Patrik femma i Östersund men en misslyckad helg för Henric

Tävlingarna i Östersund avgjordes på Östersund flygplats som stängdes av och gjordes om till racebana under fredagen och lördagen. En förvånandsvärt bra bana för att vara en temporär bana. För Patriks del blev det två femteplatser i heaten. Patrik ligger därmed kvar på femte plats i totaltabellen. Han startade åtta i heat 2 och körde upp sig men kom inte om Ola Veiby som han jagade i stort sett hela racet.

För Henric startade helgen fantastiskt bra när kvalet kördes och han var snabbast av alla och skulle därmed starta först i heat 1. Men en kontroll av bränslet visade att Henrics bil hade rester kvar av standardbränsle från tidigare träningskörning och värdena var utanför det tillåtna och han diskvalificerades från kvalet och fick därför starta sist istället för först.
I det första heatet tog han sig upp flera placeringar redan vid start men blev påkörd och bilen körde in i muren och Henric fick bryta. Bilen gick inte att iordningsställa till andra heatet så han gick helt poänglös från helgen. Henric föll därmed ner till en total femteplats.
2013-08-07
Östersund nästa race

Till helgen är det dags för ännu en premiärbana för PFI-racings förare när det ska köras på Östersunds flygplats. Flygplatsen hålls öppen som vanligt fram till fredag lunch när den stängs ner och det sista ordnas för att göra om den till racerbana. Första träningspassen är på fredag eftermiddag. Se tidsschema och mer detaljer om tävlingen här: http://www.stcc.se/2013/08/06/dags-for-airport-race-i-ostersund/ 

Trailern är redan på väg upp mot Östersund och resterande delar av teamet åker torsdag eftermiddag. Efter tävlingen på lördag åker teamet till Åre och provar på down-hill cykling nerför Åreskutan och lite relax på Tott hotell. 

2013-07-28
Andraplats av Henric

JTCC/Clio Cup kördes i helgen på Kinnekulle Ring. Deltävlingen avgjordes för ovanlighetens skull i tre heat och Henric kvalade bra med tredje tid. I heat ett gjorde han en bra start och tog en placering direkt. Han var sedan uppe och attackerade på ledaren men kom inte om. Han fick sedan bevaka sin andraplats som han kunde hålla in i mål. I heat två startade han som tvåa men hade inte samma grepp i däcken och tappade ner till femte plats i mål. Tiden räckte bara till åttonde startplats i heat tre och dessutom fick han punktering under uppvärmningsvarvet och fick gå in i depå och byta däck medan fältet startade. Turligt för Henric blev det safetycar och Henric fick möjlighet att komma ifall hela fältet och startade sist i omstarten. Han tog sig förbi ett par bilar och slutade åtta i mål.  
2013-07-25
Clio Cup i Kinnekulle

Henke kör fjärde deltävlingen i JTCC/Clio Cup i helgen på Kinnekulle Ring i samband med SSKs traditionsenliga Raceweek. Det speciella med denna deltävling är att det körs tre heat mot normalt två. Ett träningspass är redan genomfört och bil #20 med Henric bakom ratten var snabbast runt banan. Följ tävlingen live via http://www.sskserien.se/?page_id=1392

2013-07-19
VLN i helgen

På lördag körs ännu ett VLN-lopp men utan Patrik och Peters deltagande. Däremot är teambekantingarna Dag, Tommy och Rihan nere och kör i en Porsche Cayman. Följ tävlingen live på vln.de.
2013-07-14
Inga topp-placeringar i Falkenberg

Trots att teamets tre förare körde träning hela torsdagen på Falkenbergsbanan så uteblev framgångarna denna helg. Henric som varit på pallen samtliga tävlingshelger fick med sig två sjätteplatser. Han kvalade in som tia och gjorde att antal snygga omkörningar i heat 1. Han startade 5:a i heat 2 men kom iväg dåligt och tappade placeringar och slutade alltså sexa igen. Henric åkte ner från andra till fjärde plats i tabellen efter helgen. 

Patrik kom åtta och sjua i sina heat och en febersjuk Johan Löfqvist blev tia i båda heaten. Patrik har sjunde plats i tabellen och Johan 13:e.

Nu är det ett uppehåll för Carrera Cup som kör nästa gång i Östersund om fyra veckor, men Clio Cup har en tävling på Kinnekulle redan om två veckor.  

2013-07-10
Falkenberg nästa...

Idag rullar teamet ner till Falkenberg och sista tävlingen innan semesteruppehållet. Hela torsdagen är reserverad för träning för Porsche och Renault så därför kommer teamet och förare vara på plats redan på onsdagskvällen. Det ser ut att bli idealiska förhållanden med sol och inte allt för varmt, runt 22 grader. Clio för ett race på fredag och ett på lördag medan Porscharna kör båda heaten på lördag. Komplett tidsschema för helgen finns här http://www.stcc.se/races/race/falkenberg/12-13-juli/. Live timing på http://www.motorsport-events.se/html/livetiming.html och TV-sädning på http://www.svtplay.se/stcc 

 

2013-07-10
Clio Cup i Teknikens Värld

Läs artikel i senaste Teknikens Värld om Clio Cup.

 

2013-06-29
Henke tvåa i Göteborg

Henke lyckades återigen bäst bland PFI-racingförarna när tredje deltävlingen avgjordes på Göteborg City Arena. Han kvalade in med tredje bästa tid men körde upp sig i heat 1 till en andraplats. Han hade också andra bästa tid i heat 1 och startade därför tvåa i heat 2 som tyvärr blev kortvarigt i racetempo efter en bärgning av en bil som körde in i räcket och som tog lång tid. Henke hade bra häng på ettan och hade skapat en bra lucka bakåt när säkerhetsbilen kom ut och med större delen av loppet bakom safetycar så fick han aldrig möjligheten att attackera. Men tack vare två andraplatser så avancerar han tabellen till andra plats!

 

I torsdags innan helgen var det en artikel i Eskilstuna Kuriren http://ekuriren.se/sport/1.1824280-skoog-siktar-pa-pallen  och senare under dagen ringde Radio Sörmland och ville ha en intervju. Henke gjorde lika bra infrån sig på live-intervjun som på banan. Klicka på bilden för att lyssna.

 

 


För Patrik del så kvalade han in som sjua och tog en placering direkt i starten av race 1 som kördes i regn. En avåkning i täten som Patrik tjänade en placering på gjorde att han slutade femma. Samma sak i heat två med start på sjunde plats och femma i mål i ett lopp som gick på rejält blött underlag efter en kraftig regnskur precis innan start. Johan Löfqvist slutade 9:a resp. 11:a 

 

2013-06-25
Emuge-Franken rapporterar från Solvalla

Emuge-Franken som är med och stöttar PFI-racing rapporterar till sina kunder om hur det går för våra förare i sitt kundutskick. Se länk till nyhetsbrevet http://open.venamail.com/wb.php?p=itv/fhx/rs/1gx/18w/rs

 

 

 

2013-06-09
Ny pallplats av Henric

 

Henke Skoog tog en ny tredjeplats i Clio Cup när den andra deltävlingen avgjordes på Solvalla. Han kvalade in med tredje bästa tid och hade en spännande fight under loppet med danske Mortensen. Se hela racet och en intervju med Henric på svtplay http://www.svtplay.se/video/1259466/8-6-13-10I heat 2 kom Henke på femte plats efter att ha startat femma. 

Patrik kvalade in på 8:e plats i Carrera Cup och slutade på sjunde i heat 1. I heat 2 slutade han på 8:e plats. Johan Löfqvist blev 9:a resp. 11:a. Se film från Carreracuphelgen på Solvalla här.

 

2013-06-06
Premiär för PFI på Solvalla

I helgen är det dags för Carrera Cup och Clio Cup att köra på den temporära banan på Solvalla. Det blir premiär för samtliga PFI-racings förare Patrik, Henke och Johan på Solvalla. STCC körde ett race förra året på banan men GT Cup körde då på andra banor. Banan är kort och knixig med skarpa svängar direkt efter raksträckorna. Så körmässigt är banan ingen höjdare men det väntas mycket folk, avsevärt mer är på de traditionella banorna så det kommer bli en annorlunda racehelg. Vi hoppas på bra racing och att våra förare undviker betongmurarna.

 

2013-05-05
Motorsportweekend på Gröndal

Ni missar väl inte Motorsportweekend på Gröndal Motorstadion 9 - 11 maj! PFI-racing är där...

På torsdag är det bl.a testdag för flera Porsche Carrera cup team.
På fredag förmiddag är det banåkning med Rickard Göransson och på eftermiddagen arrangeras en spektakulär Rally sprint/ Time Attack.
Lördagen är familjedag med bl.a Amy Diamond, "Bygg Matte", Willy, clowner m.m.

Läs mer på http://www.motorsportweekend.se/ och gilla på Facebook https://www.facebook.com/MotorsportWeekend2013

 

2013-05-05
Henke bästa PFI-föraren på Knutstorp

Av de tre PFI-racingförarna var det Henric Skoog som lyckades bäst när STCC-premiären avgjordes på Ring Knutstorp. Henke blev trea i första loppet i Clio Cup efter en startkrasch som resulterade i en omstart. Henric startade trea i heat 2 men tappade ett par placeringar men kämpade upp sig till en fjärdeplats. Henric ligger på tredjeplats i tabellen. Se heat 2 på SVT play:

http://www.svtplay.se/klipp/1200027/renault-clio-heat-2

 

Patrik Skoog och Johan Löfqvist hade ingen lyckad helg resultatmässigt. I heat 1 blev Johan avtryckt tidigt och hann inte få någon bra varvtid inför starten i race 2 där han fick starta sist. Patrik startade fyra i första heatet  men blev stängd och några bilar han passera. Han låg länge bakom långsammare bilar och fick inte heller han någon vidare varvtid inför heat 2. Han blev dessutom påkörd av Snickarmatte i samband med en safetycarstart men kunde fortsätt i mål med traskig bakdel och tilltryckt ljuddämpare på en femte plats. Patrik fick starta näst sist i heat 2, och väl där tog han sig upp några placeringar men nådde inte längre än till sjunde plats. I sammaställningen ligger Patrik femma och Johan på tionde plats. Film från Porscheracen: http://www.carreracup.se/2013/05/04/video-sammandrag-fran-ring-knutstorp/

 

Samtliga resultat finns här: http://www.motorsport-events.se/html/resultat_2013.html

2013-04-28
Ny tredjeplats i VLN

Patrik och Peter återupprepade prestationen att komma på pallen i VLN i klass CUP2. Dessutom var Patriks snabbaste varvtid, 8:57.8 bäst av alla förare i CUP2.

Kvalet kördes i regn och de placerade sig på 72 plats totalt och femma i klassen. Racet började blött och dimmigt men det torkade upp under racet. De lång länge fyra i loppet men tog sig upp på tredje plats på de sista varven och tog hem en ny pokal.

Nästa evenemang i kalendern är måndagens PFI trophy på Karlskoga motorstadion där ett tiotal Volvo C30 ska göra upp över 3 timmar.

 

 

2013-04-26
VLN i helgen

Teamet är nu på plats i Tyskland för Patrik och Peters andra tävling i VLN. Det är 227 bilar anmälda, tio mer än för två veckor sedan. Däremot är det färra bilar i CUP2 klassen som de tävlar i, 7 st mot 10 förra tävlingen. Så en ny pallplats ska inte vara omöjligt.

Det finns en app på Appstore för Iphone/iPad som är framtagen för 24-timmars men ska fungera på VLN-loppen. Sök på 24h-racing så hittar ni den (GPSauge/GPSoverIP). Appen finns inte till Android.

Andra svenskar som kör i helgen är Rickard Göransson #27 och Edward Sandström #47.

2013-04-20
Tillbaka till Ringen

Stärkta av tredjeplatsen i säsonsstarten i VLN så har Peter och Patrik skickat in anmälan till det kommande VLN-loppen den 27 april. Följ tävlingen live på vln.de. En nyhet för i år är att alla bilar är utrustade med GPS så det ska gå att följa bilarnas placering utmed hela banan. Vi återkommer med detaljer hur det kommer gå till.

2013-04-14
Pallplats i VLN!

Peter Granstrand och Patrik Skoog blev trea i klassen och 24:a totalt av över 200 startande. Det var nio bilar i klassen CUP2 som är till för bilar specade enligt Carrera Cup reglemente. Pallplatsen var oväntad eftersom bilen som Patrik och Peter kör inte är lika motorstark som de övriga i klassen som körde med 2010 år modell eller senare som har starkare motor och bredare däck. Men Peter och Patriks jämna snabba varvtider räckte alltså till deras första VLN-pallplats. Men det var ingen enkel resa för det var ovanligt mycket strul innan tvälingen men alla problem löstes, ibland i sista stund som när koppling och svänghjul bytes strax innan kvalet, så framgångarna kändes extra bra för alla inblandade.

 

Text: Björn Berglund

Foto: Pontus Jezek

2013-04-12
Träning på Spa genomförd

Trots duggregn så var det ett lyckat test på Spa i onsdags. Patrik och Peter fick känna på speeden i 09'an med race ABS och nya Bilsteindämpare. Några medåkningsvarv blev det också för teamdeltagarna.

Henke körde också många varv på Spa med sin Clio med imponerande fart.

Vi kommer lägga ut lite snygga bilder från Spa från Frozenspeed som knäppte kort under dagen.

 

Delar av teamet har nu åkt hem och resterande är på Nürburgring och det klämdes några varv av Patrik och Peter redan på torsdagens turiståkning.

2013-04-05
Säsongstarten närmar sig

Imorgon lördag är det premiärtur i år för Patrik och Johan när det är test på Ring Knutstorp. Henke har redan gjort sitt premiärtest när han var på Sviestad förra helgen och körde mellan snövallarna.

Sedan bär det av till Spa i Belgien i nästa vecka. Trailern med Porsche och utrustning plus Sprintern med Clion på släp går ner i början på veckan. Efter onsdagens test på Spa åker Henke och delar av teamet hemåt medan Patrik, Peter och trailern åker till Nürburgring för deltagande i VLN på lördag.

2013-02-23
Henric Skoog klar för Clio Cup

Läs artikeln på stcc.se:

http://www.stcc.se/2013/02/18/henric-skoog-klar-for-clio-cup/

2013-02-01
Johan Löfqvist kör för PFI-racing

Som redan har skrivits om på carreracup.se kommer Johan Löfqvist att köra för PFI-racing i årets Carrera Cup. För er som varit med ett tag behöver Johan ingen närmare presentation eftersom han har kört i Carrera Cup och GT cup samtidigt med oss och han delade ju bil med Patrik i Gulf 12 hours i Abu Dhabi. Johan han införskaffat en 2011 års bil inför säsongen. Välkommen till teamet Johan!

 

 

2013-01-31
PFI på Renault-infoträff

I lördags var det ett informationsmöte om den kommande säsongen för JTCC/Clio Cup och Formel Renault. PFI representerades av Patrik och Henric Skoog. Läs mer från mötet: http://www.stcc.se/2013/01/29/fullt-hus-nar-arets-renault-klasser-presenterades/

 

PFI racing har beställt en begagnad Clio som kommer till oss inom kort och som Henke ska köra i år. Vi presenterar bilen lite närmare när den finns på plats.  

2013-01-16
Läs om PFI-racings planer för Carrera Cup 2013

Klicka på bilden för att komma till artikeln.

 

2012-12-23
PFI-racing önskar God Jul!

Året som gått kan ni se ett samandrag i filmen. Det blev ingen uppföljning av framgången i Abu Dhabi  i Gulf 12 hours i december eftersom tiden för att återställa bilen efter säsongen och skicka den till Mellan Östern fanns inte.

Säsongen 2013 börjar ta form. STCC har presenterat ett program med 8 deltävlingar på 8 olika banor. Så för oss som körde med TTA/Carrera GT Cup under 2012 får under nästa år testa nyheterna Solvalla och Östersund. Även Tierp Arena som var Patriks stora framgångsarena ska det tävlas på under nästa säsong. Sedan är det gamla bekanta permanenta racerbanor som Mantorp, Kuntstorp, Karlskoga, Falkenberg och Göteborg som ska besökas.

Preliminärt kör vi med minst en egen bil i Carrera Cup och vi kommer också ha fler Porschar som vi antingen driver, eller har tältplats till. Vi kommer troligen också ha en bil i Clio Cup/JTCC.

Patrik och Peter kommer fortsätta köra i Tyska VLN-serien. Idéer finns för att ytterligare uppgradera 2007:an så de kan vara med och fightas lite högre upp i resultatlistan.

Vi kommer presentera mer nyheter framöver här på pfi-racing.se, men nu ser vi fram emot lite ledighet från både jobb och racing.

 

Tem PFI-racing önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

2012-12-02
Film från säsongen 2012

Upplev säsongen racingsäsongen 2012 med bilder och filmklipp från olika banor, allt från Abu Dhabi till Kinnekulle ring.

Filmen är redigerad av Björn Berglund

 

 

 

 

In Enlish:

 

2012-10-27
VLN-loppet inställt

På grund av kylan och snön som föll i natt så tvingas man ställa in VLN-loppet. Starttidpunkten för kvalet flyttades fram i omgångar från kl 9 och sista beskedet var kvalstart 12:30. Men man bedömde att banan inte var tillräckligt säker för att köra. Isfläckarna i depån var fortfarande frusna kl 13 så det var nog ett korrekt beslut. Tråkigt för alla besökare, ca 30 personer, som är på plats från Sverige för att se Patrik och Peter köra. Men en middag på Pistenklause ikväll kanske lättar upp humöret!
2012-10-26
Träning i regn på Nürburgring

Idag var det ett tvåtimmars träningspass inför VLN-deltävlingen imorgon. Patrik körde första timmen men banan var väldigt hal. Det nya ABS-systemet testades och funkade bra, men det fanns ändå knapppt något grepp i banan. Peter tog över efter en timma men kom bara en bit på Nordslingan när han tappade greppet och gick med nosen in i räcket. En kylare gick sönder så det blir till att reparera lite inför morgondagens kval och race. Prognosen visar att det ska bli uppehåll och eventuellt sol men kallt, bara runt 3 grader.

 

2012-10-21
Dags för årets sista VLN

Sista helgen i oktober kör Patrik och Peter i säsongens sista VLN-lopp på Nürburgring. Det är en fyratimmarstävling och starten går kl 12 på lördagen. Med på resan är en stor grupp supporters som ska följa loppet på plats och några ska även hyra bil och köra några varv på söndagens turistkörning på ringen. Ni som inte är på plats kan följa loppet live på vln.de.
2012-10-07
Henke totalsegrare i Renault Junior Cup 2012!

 

SSK finalen avgjordes på Karlskoga motorstadion och innan helgen ledde Henke serien med nio poäng före Lina Björklund. Det kördes två heat med upp till sju poäng per race. I heat ett startade Henke på andra startrutan och höll den positionen i mål med Lina på tredje plats. Henke utökade alltså till tio ointagliga poängs differens och totalsegern var klar. I heat två startade Henke trea men gjorde en kanonstart och var uppe och fightades om förstaplatsen med Oscar Hillström. De låg sida vid sida genom flera kurvor men det slutade med kontakt och båda hamnade av banan och sist i fältet. Henke blev poänglös i heatet och besviken direkt efteråt men segern var ju redan bärgad och finalfest och prisutdelning på Karlskoga Värdshus väntade.

 

Krans och segerpokal efter totalsegern i cupen.

 

Även Patrik körde i Karlskoga helgen. Han körde med Porschen i SSK klass 3C som är en blandklass med många olika bilar. Patrik i Porschen var ganska överlägset snabbast i startfältet men en snurrning direkt i heat 1 gjorde del lite mer spännande. Däcken var inte tillräckligt varma så bakdäcken släppte i första sväng, men Patrik höll i och gjorde en 360 och var tillbaka i banan och tappade bara 6 placeringar i det 25 bilar starka startfältet. På några varv var han tillbaka på första plats och segrade med god marginal eftersom den BMW som gav mest motstånd fick tekniska problem och fick bryta. i heat 2 segrade Patrik ganska odramatiskt när han ledde från start till mål. Det mest oväntade under helgen var att på prisutdelningen på kvällen fick Patrik ta emot ett andrapris i klassen SSK 3C efter sina två segrar under dagen.

2012-10-05
Renault Junior Cup avgörs i helgen

På Karlskoga Motorstadion körs på lördag säsongens sista deltävling i Renault Junior Cup. Henric Skoog leder serien stort men kan teoretiskt tappa till Lina Björklund om han blir poänglös och Lina tar full pott. Tävligen går att följa på sskserien.se. Även Patrik kör i Karlskoga i helgen. Patrik ställer upp i GT3 Challenge.
2012-10-02
Patrik och Peter tog emot pris i Göteborg

PFI-racing körde inte loppet i Göteborg i helgen eftersom det inte ingick i serien. Men Patrik och Peter var ändå på plats eftersom det var prisutdelning för Carrera - GT Cup. PFI-racing-förarna tog emot var sina pokaler för sina andraplatser i kategori ett respektive kategori två. Grattis till er båda!

Se mer bilder på vår facebooksida och på ttagroup.se http://ttagroup.se/2012/10/01/mastarna-kronta-under-finalfesten-av-tta-elitserien-i-racing-2012/

2012-09-18
Se segerloppet på Viasat motor ikväll

Missa inte Patriks första seger i Carrera - GT Cup när det visas på Viasat motor ikväll tisdag på den ovanliga tiden 17:25.
2012-09-15
Seger!!!

Tre nöjda förade i Tierp, Micael Ljungström, Patrik Skoog och Peter Granstrand. Foto:Hans Hoogeboom

 

Patrik var snabbast på kvalet och stod i pole position i helgens race i GT Cup. I racet höll han förstaplatsen i starten och skapade en lucka på 2-3 sekunder till Roar Lindland. Men mitt i loppet blev det safetycar och fältet trycktes ihop. Turligt nog för Patrik var varvade teamkollegan Peter Granstrand mellan Patrik och Roar så Patrik fick en lucka direkt innan Roar kom om Peter. Patrik höll luckan hela vägen in i mål och segrade före Matte som tog sig om Roar. Patrik klev också upp till andraplatsen i totalsammanställningen, förbi Erik Jonsson som slutade femma i loppet.

För Peters del blev positionen vid safetycar oturlig på sin fjärdeplats i kategori två eftersom han just blivit varvad av Patrik men Johan Löfqvist och Peter Eriksson som var tvåa och trea inte hande hunnit varvas. De fick istället möjligheten att åka ifall fältet och låg ju på så sätt nästan ett varv framför Peter som därmed inte fick chansen att kunna klättra så han slutade fyra i kategori två som vanns av TTA-föraren Martin Öhlin. Peter blev däremot tvåa i katgori två totalt.

Micke Ljungström slutade sjua i loppet och tog en fjärde plats totalt.

  

Läs mer på GT-cup.se: http://www.gtcup.se/2012/09/15/skoog-segrar-pa-tierp-arena-och-sakrar-silvermedaljen/

2012-09-14
Skoog snabbast på Tierp Arena

Till dagen andra träningspass hade regnet slutat och banan var upptorkande men inte tillräckligt torr för slicks. Patrik behärskade underlaget bäst av alla och satte bästa varvtid före TTA-föraren Martin Öhlin som gör ett inhopp i helgen. Erik som ligger strax före Patrik i tabellen hade bara sjunde bästa tid. Ljungström var sexa och Granstrand tia. Peter körde i slutet av träningen på en däcktrave så det blir lite reparationer innan morgondagens kval.
2012-09-14
Första testet på Tierp Arena

Det regnarde rejält när första testet genomfördes på Tierp Arena tidigare idag så det blev mest att lära sig banan och försöka hitta bra linjer. Det körs ytterligare ett testpass senare idag och risken finns att det blir regn även där. I så fall blir första körning på torr när kvalet körs imorgon bitti.

 

 

2012-09-09
Vincent på pallen i Järfälla

Vincent Lassesson kom på tredje plats i klassen Mini när MKR 8 kördes i helgen på Järfälla Kartingbana. 

 

2012-09-02
Patrik tvåa i Anderstorp

Patrik presterade säsongens hittills bästa resultat när han tog silverplatsen på Anderstorp Raceway. Han kvalade in som trea och låg bra med i starten av loppet och stressade Jan West och tog sig om efter ett par varv. Han tappalde lite mot Roar i toppen men drog ifrån Erik Jonsson som hade tagit sig upp på tredje plats. När det blev satefycar efter ungefär halva loppet för att Matte och Janne West krokat ihop och stod i lecakulorna såg vi chansen att få kontakt med Roar igen. Tyvärr drog bärgningen av bilarna ut på tiden och det blev målgång med safetycar. Så loppet slutade i något av ett anti-klimax men Patrik fick i alla fall kliva ett steg närmare guldplatsen.

Även Micael satte personbästa med en fjärdeplats i mål. Även Micael hade ju hoppats på att få stressa på bilen framför och nå upp till pallen.

Peter blev åtta totalt och tvåa i kategori två. Peter hade bra tider på kvalet och låg bara några tiondelar bakom kategori-tvåledaren Johan Löfkvist och hade ävan han velat ge honom en match. 

Räkna med att vi har tre revanchsugna förare till Tierp om två veckor.

 

2012-09-01
Henke åter högst upp på pallen

I helgens två race i Renault Junior Cup tog Henke en ny bubbelseger, den tredje dubbeln den här säsongen. Henke leder tabellen och ligger bra till för totalsegern men poängfördelningen är baserad på antal deltagare i varje heat och sämsta resultat räknas så det är lite oklart om totalsegern är hemma eller ej.
2012-08-25
VLN-loppet genomfört med bra resultat

Förare och team är nödja efter dagen VLN-deltävling. Peter och Patrik hamnade på runt plats 40 totalt och fyra i klassen. Enda smolken i glädjebägaren är en bestraffning på grund av omkörning på gulflagg och ett helt varvs avdrag. Det var på första stinten om Patrik missade en gulflaggssituation och blev observerad av domarna. Utan straffet hade de hamnat på plats 27 totalt och trea i klassen. Men annars var Patrik nere på tider strax över nio minuter och Peter körde på 9:15 som är personbästa resultatet hittills. I och med den motorsvagare bilen jämfört med konkurrenterna i klassen är resultaten ett  steg framåt. Bilen förbättrades med ett aerodynamik-kit som gjorde bilen lite mer stabil.

2012-08-24
Träningspasset genomfört

Ett tvåtimmars träningspass med möjlighet till medåkning genomfördes under fredagskvällen. Patrik körde första timmen och klagade lite på dålig koppling. Den luftades innan Peter började sitt pass. Men efter ett par varv kom Peter in i depån igen med beskedet att kopplingen blivit sämre. Så det blev bara till att hissa upp bilen, ta bort växellådan och byta koppling och svänghjul. Men delarna är nu på plats och förhoppningsvis är allt som det ska inför morgondagens kval.

Live timing och live TV finns på www.vln.de

2012-08-24
Teamet på plats på Nürburgring

Nu är hela teamet på plats på "Ringen". Mika och Kalle körde trailen ner med start i onsdags. Det är ca 160 bilar som ska samsas om de ca 30 depåboxarna så det är bra med ett eget ställe och vara på. Vi väntar några supportrar som kommer ner under dagen. Patrik och Peter ska köra ett testpass under eftermiddagen.  Imorgon bitti körs kvalet och racet startar kl 12.00. Även Dag Wohlén och Tommy Gråberg är här och ska tävla i en Porsche. Snart dags för lunch på Blaue Ecke.

 

Klassiska Blaue Ecke i Adenau

2012-08-18
Patrik åter på bronsplats

Patrik som tog pole position i kvalet gjorde en lite tvekande start på Karlskoga motorbana men kunde ändå behålla ledarpositionen in i första sväng. Han hade sedan Roar tätt bakom sig i några varv när han bromsade på sig och fick ta escape-vägen i "Trösen". Han halkade då ner till en sjundeplats men jobbade upp sig och låg snart på pallplats igen. Han låg på varvtider som var ett par tiondelar snabbare än tvåan Erik Jonsson, men avstånder var för långt för att komma ifatt och Patrik fick nöja sig med ytterligare en tredjeplats. Pole och en tredjeplats är ett resultat att vara nöjd med, men Patrik var ändå lite besviken att det inte räckte lite länge när han stod längst fram på startlinjen.
2012-08-18
Granstrand segrar i kategori 2

Peter Granstrand tog sin första seger i Carrera GT Cups kategori två. Peter blev förvånad när det prisutdelning eftersom han trodde han blev tvåa men Johan Lövkvist som var före i mål blev diskad efter att ha bytt spår för många gånger när han försvarade sin position. Peter ligger tvåa i kategori två trots att han inte körde de tre första tävlingarna i Carrera GT Cup.
2012-08-18
Patrik tar sin första pole position!

På en regnvåt Gelleråsenbana var Patrik klart snabbast av alla på kvalet. Till och med Patriks näst bästa varvtid var bättre än tvåan Linus Ohlsson. Serieledande Roar startar fyra. Nu siktar vi på seger!

 

 

2012-08-13
PFI-racing utökar

PFI-racing växer genom att lovande kartingjunioren Vincent Lassesson knyts till teamet. Vincent kör Formel Mini som yngsta deltagaren. Lär mer om Vincents karriär under Förare, Teamet & Bilarna
2012-08-12
Dags för "andra halvlek"

Carrera - GT Cup har hälften av tävlingarna kvar och det börjar till helgen med Kanonloppet i Karlskoga. Patrik och Peter kör för PFI-racing och Micael för Ferrita Racing som vanligt. Helgen därefter är det dags för Peter och Patrik att köra ett VLN-lopp igen. Ytterligare en vecka senare är det Anderstorp för Porscharna och samtidigt kör Henke på Kinnekulle i Renault Junior Cup. Alltså race varje helg framöver!

2012-07-30
Patrik körde många varv på Spa

Patrik körde extremt mycket bil i helgens 24-timmars på Spa Francorchamps. Han delade ju bil med Erik Behrens, Daniel Roos och Magnus Öhman. Men Patrik och Magnus tog i stort sett hela nattkörningen själva eftersom de kände sig komfortabla med körning i mörkret. Men ett missöde i samband med en rejäl regnskur gjorde att Patrik åkte av och slog sönder en del av hjulupphängningen bak. Det tog ungefär en timma att reparera så det tappade de givetvis mycket på. Men de slutade ändå fyra i klassen och 24:a totalt.
2012-07-30
Besviken Henke efter Kinnekulle

Serieledande Henric Skoog hade ingen lyckad helg på Kinnekulle i helgen. Han var förvisso på pallen på lördagens race med en tredjeplats men hade förhoppningar om en bättre placering på den regnvåta banan. Han låg länge på andra plats med hade problem med fästet i framvagnen och kunde inte hålla Philip Larsson bakom sig utan tappade en placering. I race två som gick på söndagen låg han också på en andraplats men körde ihop men en annan bil, kom utanför banan och slog sönder en del i hjulupphängningen och fick bryta med bara 600 meter kvar av loppet. Henric har fortfarande greppet om serieledningen men Lina Björklund som tog en dubbelseger i helgen knaprade in rejält på Henrics försprång. Två tävlingshelger återstår i Renault Junior Cup och förhoppningarna om en totalseger lever kvar.
2012-07-27
Patrik kör på Spa och Henke på Kinnekulle

Patrik är i full gång att köra Audi R8 på Spa Francorchamps i Belgien. De har genomfört flera kvalpass och imorgon kl 16:00 startar 24-timmarstävlingen. Se mer och följ tävlingen på http://blancpain-endurance-series.com/ och http://www.total24hours.com/ .  Patrik delar bil med Erik Behrens, Daniel Roos och Magnus Öhman. Ytterligare en svenskbil deltar med Jan Brunstedt, Jocke Mangs och Mikael Bender bakom ratten.

 

Henric har kört ett träningspass på Kinnekullering med näst snabbaste tid. Imorgon lördag är det dags för kval och ett race. Race 2 körs på söndag. Livetiming och resultat finns på http://www.amigoo.se/event/177 Henric leder Renault Junior Cup på 44 poäng före Lina Björklund på 34 poäng.

2012-07-23
Sammanfattning av Hockenheimäventyret

Patrik och Mattes bilar på plats i Hockenheim

 

Det är ibland svårt att få till uppdateringar på hemsidan under en racehelg när det är fullt upp och 3G-nätet är nerlastat av alla besökare. Så därför kommer här en liten sammanfattning av helgen på Hockenheimring någon dag senare.

 

Resan startade redan på tisdag kväll när Mika åkte söderut med Mattes trailer med båda bilarna. Björn och Pontus åkte onsdag lunch i Mercedes Sprintern bl.a med golfbilen i lasten. Framme i Hockenheim på torsdag eftermiddag var det problem med att få in Mattes höga trailer under en viadukt där det tog i både i taket och på marken men det lyckade till slut med bara några skrapmärken som resultat. Patrik och Henke var sist att anlända, de kom med flyg senare på torsdagskvällen.
Inne på området var det uppdelat i två paddockar en för Formel 1 och en för övriga dvs. Porsche Supercup, GP2 och GP3. Vi stod mitt emot Pirelli som lade på däcken till GP bilarna. De hade fyra trailers med Scaniadragare, som var helt kolfiberfolierade. Snyggt!

Porsche hade en egen lyxig lounge där alla Porscheteam med gäster kunde äta och se vad som hände på banan på storbildskärmar och monitorer.  Till och med på toan...

 

Porsche-toan.

Vi samsades ju med Snickar-Matte Karlsson och hans teamen hela helgen. Vi bodde i Mattes trailer inne på området. Matte hade med sig en fotograf som annars jobbar med Bygglov som filmade och laddade upp resultaten till Viasat. För er som inte upptäckt det så rekommenderas www.facebook.com/viasatmotorsverige. Det finns en hel del material att titta på från helgen där.

På plats fick vi ut den utrustning som vi visste om att vi skulle byta. Keramiska bromsskivor, gula broms-ok och en annan bromscylinder för bakbromsarna. Bromssystemet som förutom att de tål värmen bättre också gör bilen ca 20 kilo lättare!

 

Gula bromsok kännetecknar Porsches keramiska bromsar. Matchar vår bil bra!

 

Även Supercup-ljuddämpare monterades, som inte är någon dämpare, bara två rör som ersätter de två dämparna i hjulhusen och slutdämparen längst bak. Så inget mer än katalysatorerna som bromsar avgasflödet eller stjäl vikt. Men som vi rapporterat tidigare så blev det också till att ta ur motorerna eftersom våra bilar inte hade den uppgradering på en bränsleslang som har en metallanslutning i änden istället för plast, men för att byta den slangen måste hela motorn ur och insuget skruvas bort för att kunna få dit den. Det var egentligen inget större problem men det tog en del tid som vi inte hade räknat med så det blev inte många timmars sömn första natten. Det var mycket annat som också skulle fixas som andra dekaler och startnummer på bilen och tygmärken som skulle sys på föraroverallen. Den tekniska besiktningen var avsevärt petigare än vid dom svenska tävlingarna. Det skulle vara lite tysk ”ordnung” helt enkelt.

Som vanligt på våra tävlingshelger i år så regnade det förstås även här och första träningspasset gick på regndäck. Inte helt optimalt med tanke på att det var första varven på banan för Patrik och regnförhållandena gör att det inte går att lära sig t.ex. bromspunkter för torrföre på träningspasset. Men på kvällen när det hade torkat upp var det medåkning där Patrik körde runt teamet och andra gäster så det blev lite extraträning som uppskattades av både Patrik och passagerarna. En av medåkningsbilarna var en gul Ferrari 458 som gick på ställ mest hela tiden och det visade sig vara Fernando Alonso som körde och Henke Skoog höll sig framme och lyckades få en bild. Bra att du knyter dom rätta kontakterna Henke!

 

Henric och Fernando

Förmiddagen innan träning var det solsken och vi hade gjort set-up för slicks. När bilen var på väg ut för line-up kom det en rejäl regnskur. Så alla bilar kom direkt in i depå och la om till regndäck men kunde bara göra en del set-upförändringar innan det var dags att ge sig ut. Ungefär hälften av bilarna åkte ut och av dem så var Patrik bra med, ungefär mitt i fältet. När det var fem minuter kvar var det flera som hade satt på slicks men det visade sig inte ge några bättre tider. Men på sista varven stod det klart att slicksen var det snabbare däcken men då var det för sent att hinna byta. Så Patrik hamnade från sin 17:e kvaltid ner till plats 26 av 27. En klar besvikelse men Matte tajmade in sitt däckbyte perfekt och blev 18:e man med f.d. F1 föraren Nick Heidfelt på platsen framför.


Uppställning på Startgriden. Pontus och Mika supportar.


Patrik brukar göra bra starter hemma i GT Cup och planen var att försöka få till en kanonstart och ta några plaster direkt och sedan försöka jobba sig uppåt. Men han fick för mycket hjulspinn och fick ”börja om” för att få grepp igen och var då nere på sista plats. Men det hände mycket lägre fram i fältet och tack vare att han låg lite bakom detta så kunde han undvika de bilar och delar som for och samtidig passera några när det var lite stökigt så redan på första varvet hade han avancerat tio positioner till 16:e plats. När det var safetycar och tempot drogs ner så jobbade Patrik med att hålla temperaturen i de keramiska bromsarna som annars tappar bromsverkan, men när loppet körde igång igen så hade han inte samma prestanda i bromsarna och han fick köra lite mer avvaktande för att känna att han kan ta sig i mål. Han tappade en placering innan målgång och blev till slut 17:e man i mål. Se hela resultatlistan här.

 

Efter Porscheloppet kunde vi avnjuta Formel 1 starten från taket på trailern som stod närmast staketet strax efter första sväng.

Målsättningen var att vara topp 20 och helst på poängplats dvs. topp 15 så ett av målen är i alla fall uppnått. Det har varit en fantastik upplevelse för alla som var med och det är inte osannolikt att det blir fler Supercup-inhopp. Matte överväger att köra tävlingen i Ungern redan nästa helg. Men för Patriks del bär resan direkt vidare mot Belgiska Spa och 24-timmars.

 

Artikelförfattare Björn

2012-07-22
Patrik på 17:e plats

Efter en dålig start i ruta 26 och ner till sista plats så körde Patrik upp sig till 17:e plats i mål. De flesta avancemangen gjordes på det första varvet när det var sammanstötningar och bilar som fick bryta. Patrik hade en stabil körning och var nöjd efteråt. Mer kommentarer och en videofilm lägga ut på Viasat motors facebook inom kort.
2012-07-21
Kvalmiss på Hockenheim

Kvalet i Superkupen blev inget vidare för Patrik. Strax innan start så öppnade sig himlen och regnet öste ner, men det slutade lika tvärt i samband men att depån öppnade. Alla hade då bytt till regndäck och Patrik började sätta bra tider och låg ett tag mitt i startfältet. Banan var upptorkande och de flesta bedömde att det skulle gå att byta till slicks. Men banan var inte tillräckligt torr förrän det bara var minuter kvar och vi hade då inga möjligheter att hinna byta. Så under sista varven tappade Patrik från runt 16 plats till näst sist, 26:a. Matte Karlsson däremot bytte och kunde efter några halkiga varv sätta en tid som var hela 8 sekunder snabbare än Patrik och det räckte till en 18:e plats.

Prognosen säger att det ska bli torrt race imorgon och Patrik får då försöka jobba sig upp i startfältet. Racet startar kl 11:45 imorgon och visas på Viasat Motor och Eurosport.

 

2012-07-21
Första träningspassen avklarade

Det var regn under första tidsträningen och mycket som var nytt för patrik med andra bromsar och inget stödgas vid neväxling som vi kör med i Sverige. Men Patrik hängde bra med ändå och var inte så långt ifrån de som åkt flera år i Supercupen. Det var medåkning på kvällen och då hade det torkat upp så det var slicks som gällde. Det blev runt tio varv till för Patrik. Kvalet körs idag runt lunch.

2012-07-20
Följ oss på viasats facebook

Det finns en del filmer och annat på facebook.com/viasatmotorsverige. Viasat följer Matte och Janne Blomkvist ska referera Porscheracet på söndag. 
2012-07-19
PFI-racing framme i Hockenheim

Torsdag 19 juli:

Större delen av teamet är på plats och tältet är rest. Patrik och Henke är på väg från Frankfurt och ansluter senare ikväll. Pontus byter till keramiska bromsar och ny ljudämpare är på gång. En missräkning är att motorn måste plockas ur för att byta en del i bränslesystemet. Så det blir nog mekande hela natten. 

 

2012-07-18
Patrik i dagens Eskilstuna Kuriren

I dagens Eskilstuna Kuriren är det en artikel om Patrik inför Hockenheim.

2012-07-16
Halvtidsstatistik

Carrera GT Cup har kört hälften av årets tävlingar och på gtcup.se finns statistik som är behaglig läsning för PFI-racing. Bland annat toppar Patrik pallplatsligan med sina tre tredjeplatser. Han toppar också listan över flest omkörningar, i snitt 3,3 platser upp per tävling, mycket tack vare uppkörningen i Anderstorp. Han är tvåa i listan över snabbaste varv vilket visar att Patrik hör hemma i toppen av GT Cup.

Läs mer på gtcup.se: http://www.gtcup.se/2012/07/13/carrera-gt-cup-i-siffror-vi-har-statistiken/

 

2012-07-11
gtcup.se skriver: Skoog och Karlsson kör Porsche Supercup

Årets största äventyr väntar för Patrik Skoog och ”Snickar-Matte” Karlsson. Helgen den 20 – 22 juli åker de två Carrera – GT Cup-förarna till tyska Hockenheim för att tävla mot världens främsta racingförare i Porsche Supercup.
– Definitivt det största i karriären. Att få köra Supercup är mycket, mycket stort, säger Patrik Skoog.

I Porsche Supercup möts världens främsta racingförare och gör mästerskapet till världens snabbaste och främsta märkesklass. Under 2012 körs nio tävlingshelger, alla i samband med Formel 1. För Patrik och Matte som bara ska tävlingen på Hockenheim väntar stora utmaningar. Bilarna ska modifieras, banan läras och atmosfären inhämtas.
– Det här är det fetaste som finns inom motorsport, det är som att ta plats i startelvan i Barcelona vid en match mot Real Madrid, säger Matte och fortsätter;
– Det känns otroligt motiverande att få komma till Hockenheim och Supercup, dels för det stora äventyrets skull, atmosfären, publiken och förarna. Men även för att utvecklas själv som förare. Att stå på Hockenheims asfalt med fullsatta läktare runt sig sätter klart en viss press, och det är den som gör att man utvecklas.
För att köras i Porsche Supercup måste deras ordinarie Porsche 911 GT3 Cup-bilar anpassas till Supercup-reglementet. De ordinarie bromsarna måste bytas till keramiska, precis som avgassystemet byts ut till ett lättare.
– Det kan låta som små förändringar, men att kapa vikten med cirka 25 kilo ger en helt annan balans och viktfördelning i bilen. Naturligtvis åker vi ner med stor respekt för alla förare, men det är ändå bilförändringarna jag funderar mest på, tillsammans med en stor skopa entusiasm, så klart, säger Skoog som helgen efter Supercup dessutom ska köra 24-timmars på Spa.
Skoog har under våren tävlat i två av de tyska VLN-tävlingarna och tidigare kört Carrera World Cup på Nürburgring och därför mött många av förarna i Supercup tidigare på banan. Men han rankar ändå kommande Supercup-tävlingen som det största hittills.
– Tyskland är som hemmaplan för racing, här finns det ett gigantiskt intresse och det är naturligtvis extra stort att få ta del av den så här på Hockenheim, mot gräddan och eliten av världens förare, samtidigt som Formel 1, fortsätter Skoog.
Matte Karlsson har kört på Hockenheim en gång tidigare, då i finalen av tyska Porsche Carrera Cup.
Duon lämnar Sverige onsdagen den 18 juli med Stena Lines färja mot Kiev, till Hockenheim anländer de eftermiddagen därpå. Då väntar bilmodifikationer och riggning. Fredagen innebär test, lördagen kval och på söndag 22/7, strax innan Formel 1, körs det cirka 30 minuter långa racet. Då är det upp till bevis mot stjärnförare som Nick Heidfeld, Sean Edwards och mästerskapsledaren René Rast. Vi i Carrera – GT Cup önskar dem all lycka till!
Porsche Supercup kommer att sändas på Viasat Motor.

 

Länk till artikeln: http://www.gtcup.se/2012/07/11/karlsson-och-skoog-kor-porsche-supercup/

2012-07-10
Falkenbergsloppet på Viasat motor

Tisdagar efter racehelg visas hela Carrera GT Cup loppet på Viasat motor kl 20:15. Så idag den 10:e juli visas Västkustsloppet i Falkenberg och Patriks tredje bronsplats, och Granstrands premiär i GT Cup.
2012-07-08
Ännu en tredjeplats

Det blev två tredjeplatser för Team PFI Racing i Västkustloppet i Falkenberg. Patrik kvalade som trea och i racet så fick han en kanonstart och körde om tvåan Eric Jonsson i första sväng. Eric låg länge tätt bakom Patrik som vid ett tillfälle kom lite utanför racelinjen på baksidan på falkenbergsbanan som Eric utnyttjade och Patrk tappade till tredjeplats som han ohotat kunde behålla in i mål. Patrik har nu tre tredjeplatser och ligger också trea i tabellen. Lindland och Jonsson som var framför Patrik i Falkenberg är också de som ligger före i mästerskapstabellen. 

I kategori två tog Peter Granstrand också en tredjeplats i sin premiär i Carrera GT Cup. Peter ska köra samtliga av årets resterande tävlingar för PFI Racing.

 

Patrik Skoog

 

Peter Grandstrand

2012-07-06
Granstrand kör i Falkenberg

Peter Grandstrand gör i helgen debut i GT Cup. Peter har ju kört med oss tidigare i GT Challenge och delar bil med Patrik i VLN, men har inte kört de inledande loppen i den nya serien. Läs mer på GT Cups hemsida:  

 

http://www.gtcup.se/2012/07/06/granstrand-ny-forare-till-carrera-gt-cup/

 

2012-07-02
PFI-racing på gtcup.se

Läs om PFI-racing på GT Cups hemsida: http://www.gtcup.se/2012/07/02/pfi-racing-vaxer-och-laddar-infor-vastkustloppet/
2012-07-01
Patrik till Supercupen i Hockenheim

 

Nu har vi fått bekräftelsen på att vi är med i Porsche Supercupdeltävlingen på Hockenheim den 20-22 juli! Tävlingen går samma helg som Formel 1 och GP2 tävlingarna på Hockenheim. Man kör med samma bilar som vi gör i GT Cup men med annan ljuddämpare och keramiska bromsar. Även Matte Karlsson från Bygglov ska vara med och köra Supercupen samma helg.

Läs mer om Supercupen här: http://www.porsche.com/international/motorsportandevents/motorsport/racing/pmsc/

 

2012-07-01
Aktivitet i Sundbyholm

I lördags kväll hade PFI-racing och Berglunds Åkeri ett event i parken vid Sundbyholm slott. Det var drygt 120 gäster som åt och drack gott och hade en trevlig kväll med uppträdande av Rasmus Uhlin.

 

 

 

2012-06-18
Göteborgsracet på TV

På tisdag kl 20:15 visas GT Sprint Cup från Göteborg på Viasat Motor. TTA-racet visas kl 21:00.
2012-06-16
Trea och fyra i Göteborg

Patrik tog en ny bronsplats när det var dags för race i Göteborg, GT sprint cup, där det var blandat Porschar och andra GT-bilar. Patrik körde den gamla bilen eftersom den ordinarie är på reparation och den gamla bilen har inte samma prestanda som de övriga Porscharna. Trots det var Patrik 4:a i kvalet och i heat ett var han ett tag uppe på andra plats men tappade en placering till Peter Järvemyr. Men en tredjaplats i mål är bra gjort med tanke på de sämre förutsättningarna. Tiden i heat ett räckte bara till sjätte startplats i heat två, men efter lite sammanstötningar var Patrik uppe på en tredjeplats även i detta heatet, men kunde inte hålla Järvemyr bakom sig utan tappade till fjärde plats.  För Ljunström blev det lite plåtarbetet efter att ha gått ihop men en bil som skulle varvas och Micael fick bryta heat ett. Bilen lagades i pausen och Micael kunde från sin åttonde startruta avancera till sjätte plats i mål.

2012-06-14
Patrik till Spa med Alfab Racing

Nu är det klart att Patrik kör 24-timmas på Spa Francorchamps i Alfab Racings Audi R8 LMS. Patrik delar bil med Erik Behrens, Daniel Roos och Magnus Öhman. Loppet går i slutet av juli, http://www.total24hours.com/

2012-06-14
Gamla bilen till Göteborg

Den ordinarie Cup-bilen som krockade på Anderstorp är inte helt återställd så därför kör Patrik göteborgsracet i den gamla bilen från 2009. Tävlingen i Göteborg ingår inte Carrera-GT Cup utan körs tillsammans med GT bilar i en sprint tävling i två heat. Teamet är på väg mot göteborg nu under torsdagen och har två träningspass på fredag. Kval och två heat på lördag.
2012-06-09
Ny dubbelseger av Henric

I dagens Renault Junior Cup i Falkenberg tog Henrik Skoog en ny dubbelseger och har nu kopplat greppet om serien med fyra första och två andraplatser. Henric var snabbast på både träningpasset och i kvalet, startade i pole och tog hem segern i heat ett. I heat två hade han tredje bästa tid och fick starta trea men var efter ett par varv uppe i ledarposition och kunde ta hem segern även i heat två.
2012-06-06
Bilder på kraschen

Ni som tittade på Viasat Motor märkte att TV-kamerorna missade kraschen i Swedish GT som Patrik var inblandad i. Nu har vi bilder från Racefoto som fick med hela sekvensen. Bilderna ligger i bildarkivet under Anderstorp 2012 Sw GT.
2012-06-04
Se patrik uppkörning på TV

På tisdag visas Carrera GT Cup tävlingen från Anderstorp på Viasat Motor. Patriks och Micaels gula bilar kommer synas mycket under sändningen. Klockan 20:15 börjar showen!
2012-06-02
Skoog trea efter mäktig uppkörning

Patrik tog en ny tredjeplats när Carrera GT Cup körde sin andra deltävling, den här gången gjorde han en fantastisk uppåkning från 14:e plats. Kvalet blev struligt med tekniska problem så när Patrik kom ut på banan var det ont om tid att sätta en bra tid så han åkte av på första varvet och blev stående och fick ingen tid och fick därmed starta sist i racet. Från fjortonde startrutan  körde han under de 18 varven upp sig 11:a placeringar och var i slutet av loppet uppe och nosade på loppets tvåa innan målflagg. En riktigt skön tredjeplats!

Patrik ställde också upp i Swedish GT tillsammans med Johan Oscarsson. Även där blev kvalet lite stuligt med byte från slicks till regndäck i upptorkande väder men hann inte att sätta ett bra varv med slick så duon fick starta från 18:e plats av 26 startande bilar.
Patrik körde första delen av tävlingen och gjorde även här en imponerande uppkörning från plats 18 till 5. Men när han skulle köra om en bil gick de ihop och båda bilarna snurrade. Patrik blev stående på banan och blev då påkörd av en bakomvarande bil och bilen fick en rejäl smäll på höger framdel och var inte körbar efteråt.
Det återstår en hel del arbete att återställa bilen till nästa race i Göteborg om två veckor.

2012-05-27
Dubbelseger av Henric

Henke Skoog hade snabbaste kvaltid och vann båda heaten när Renault Junior Cup körde den andra deltävlingen på Kinnekulle ring, hans första segrar i cupen. I första heatet vann hann strax före Lina Björklund med bara ett par tiondelars marginal men i heat 2 var han i ohotad ledning hela loppet. Henric leder nu serien.
2012-05-26
Renault Junior Cup på Kinnekulle

I helgen kör Henke andra deltävlingen i Renault Junior Cup. Han ligger tvåa i tabellen efter första deltävlingen där han tog silver i båda heaten. Följ hur det går på vår facebooksida där Patrik kommer att rapportera från kullen. Det finns också en livesida på sskserien.se 
2012-05-14
Se Patriks race på Viasat Motor

Du som har Viasat Motor kan se loppet på tisdagar helgen efter varje race. Imorgon kl 20:15 - 21:00 visas Carrera - GT Cup tävlingen från Karlskoga.

2012-05-12
Pallplats i premiären

Patrik trea och Micael på plats sju blev resultatet i premiären i Carrera - GT Cup i Karlskoga. Patrik var snabbats av alla på fredagens kval i regn och näst snabbast på det andra testpasset där bana hade torkat upp. Men i kvalet blev bilen svårhanterad på den fuktiga banan där varken regndäck eller slicks passade bra och han hamnade med femte bästa tid. I racet kunde han klättra två placeringar på de första varven och han höll sedan den platsen i mål relativt ohotad även som Sinckar-Matte var nära under några varv.

 

 

2012-05-10
Dags för premiären i Karlskoga

Med en ny design på trailern åker teamet idag mot Karlskoga och premiären i Carrera - GT Cup och Elitserien i racing. Race och kval går på lördag och i åt är det bara ett heat men istället 40 minuter långt. Huvudklassen TTA sänds live på TV10. På fredagen är det två träningspass. Det blir en hel karavan men bilar till Karlskoga med trailern, en vanlig lastbil och Mercedes Sprintern, alla fullpackade med grejer. Tur vi har bra kontakter i åkeribranchen...

2012-05-07
Skoog på gtcup.se

Läs artikeln på gtcup.se om Patrik:

http://www.gtcup.se/2012/05/07/patrik-skoog-laddar-infor-premiaren/

2012-04-29
Ännu en andraplats av Henke

Henric tog en silverplats även i söndagens heat på Kinnekulle Ring. Han startade återigen fyra och körde upps sig och satte heatets snabbaste varvtid. Henke har verkligen kapat tider i helgen och är nu bara fyra tiondelar från banrekordet för Clio-bilar på Kinnekulle!

Nästa tävling är om en månad också då på Kinnekulle ring.

 

2012-04-28
Henric tvåa i Renault Junior Cup premiären

Henric Skoog Kör i helgen den första deltävlingen i Renault Junior Cup. Han kvalade in som fyra och i racet gick han i mål som tvåa! I morgon körs heat 2. Tävlingen kan följas på http://www.sskserien.se/

 

Teamet åker sedan vidare till Anderstorp i Småland för träning med Porscharna i GT Cup.

2012-04-26
Ny hemsida

Som ni ser har PFI-racing en helt nydesignad sida, gjord av webbyrån Vikab i Borås. Det är fortfarande lite justeringar kvar att göra som kommer fixas den närmaste tiden. 
2012-04-15
Nöjda förare hemma från ringen

Patrik och Peter var mycket nöjda efter dagarna på Spa Francorchamps i Belgien och VLN tävlingen på tyska Nürburgring. Under kvalet hade de med problem med bromsen och blev nummer 55. Under första timmarna på racet var det som ofta på Nürburgring regn på delar av banan och solsken på andra. De körde upp sig till plats 38 när loppet rödflaggades efter kollisioner pga av regn och hagel. De slutade 8:a i klassen som bestod av mestadels nyare och motorstarkare bilar. Patrik satte ny personbästatid när han för första gången fick en varvtid under 9 minuter.


Vid hemkosten var det bara att packa väskan igen och åka till Karlskoga och måndagens track day.

2012-04-14
Hektisk PFI racing helg

Detta veckoslut är PFI-racings team utspridda på tre olika ställen på olika aktiviteter.


Trailen och en dela av teamet är i Karlskoga för att stötta Micael Ljungström i försäsongstestet på Gelleråsen. Micael klämde många varv under fredagen och räknar med att köra för fullt även hela lördagen då man också delar banan med andra supporterklasser.


Patrik och Peter är med andra delar av teamet i Tyskland för att köra ytterligare ett VLN-lopp. De började med att köra på Spa Francorchamps på torsdagen för att flytta bil och team till Nurburgring för test på fredagen och kval och race på lördag. Följ loppet live på vln.de


Tredje aktiviteten är på Kinnekulle där Renault Junior Cup har testhelg med SSK. Så Henke är på plats tillsammans med två team-medarbetare för att kunna genomföra ett antal testpass på lördag och söndag.


På måndag samlas sedan hela gänget på Karlskoga Motorstadion för en trackday!

2012-03-31
Avkortad VLN-premiär

Med en dryg timma kvar att köra rödflaggades loppet av säkerhetsskäl när regn och dimma gjorde att sikten blev för dålig. Vår bil slutade på 74:e plats totalt och sjua i klassen men kvalade in som 38:a och femma i klassen som i stort sett bara bestod av 2011 års bilar eller nyare med 450 hk mot 400 hk i vår 07:a. Ett extra depåbyte med byte av en fästbult gjorde att de föll tillbaka till plats 90 innan de kunde åka ut och hämta in en del. Men på grund av vädret blev det alltså bara körning i 2 timmar och tre kvart.
2012-03-31
Följ VLN tävlingen

Race pågår på Nürburgring och det går att följa tävlingen på web-tv med bra kvalitet på vln.de där det också finns live timing.


Följ också med på vår Facebook-sida där teamet lagt ut bilder och information från Tyskland


« Tillbaka